Landstreffet i Stavanger melder i dag at stjerneprodusent og listetopper Calvin Harris kommer fredag 5. mai. Produsenten, artisten og DJ-en står bak noen av vår tids største hitsingler i tospann med artister som Rihanna, Dizzee Rascal og Kylie Minouge, og har som soloartist selv inntatt topplasseringer med både album og singler.

Sammen med blant andre Skrillex er han en av headlinerne til den årlige festivalen, som i 2012 går av stabelen for 26. gang. Landstreffet trekker hvert år over 11.000 russ til Kongeparken utenfor Stavanger.

— Som artist passer Calvin Harris perfekt til Landstreffet. Musikken hans trekker veksler på mange ulike stilarter fra tidligere, men samtidig låter det unikt, spennende og veldig tidsriktig. Med en fantastisk låtkatalog i bagasjen kommer publikum til å ta fullstendig av, sier bookingansvarlig Magnus Lund i Landstreffet.

På listetoppen

Calvin Harris ligger for øyeblikket øverst på VG-lista med låten "We Found Love" i samarbeid med Rihanna, en låt som forøvrig også gikk til topps i både USA og England. Det er ikke første gang. Som produsent og komponist av Dizzee Rascals kjempehit, "Dance Wiv Me", var han nummer én i hjemlandet allerede i 2008, men det var med sitt andre soloalbum, "Ready for the Weekend" fra 2009, at den skotske artisten og låtskriveren fikk sitt definitive gjennombrudd som soloartist. Anført av singelen "I'm Not Alone", gikk både låta og albumet til topps på listene i Storbritannia, og det er knyttet store forventninger til Harris' tredje album som er ventet ute i begynnelsen av 2012. ## Utsolgt i august

I tillegg til Rihanna, Dizzee Rascal og Kylie Minogue har Calvin Harris jobbet med artister som LMFAO (også klare for Landstreffet), Tiësto, Mary J. Blige og Leona Lewis. Bookingansvarlig Magnus Lund lover et sterkt artistprogram på Landstreffet 2012, og at publikum har flere godbiter i vente.

— For oss er det viktig å utvikle og forbedre oss, og vi jobber hardt for at programmet skal være det beste for målgruppen hvert år, uttaler han.

Landstreffet i Stavanger går av stabelen mellom 4. og 6. mai 2012, og har med rekordstor pågang vært utsolgt siden august. Til nå er Skrillex (US), LMFAO (US), Madeon (FR) og Zedd (DE) lanserte navn på plakaten.