Spillet Fun Run, som ble kåret til årets mobilspill i Norge1 i september, er i ferd å slå gjennom i USA, skriver BT.no.

Snøballen ruller fortere fra time til time: Torsdag ble spillet lastet ned 148.000 ganger, mot 126.000 onsdag og 95.000 tirsdag.

Nå har de passert e-posttjenesten Gmail fra milliardselskapet Google på listen over populære gratis-applikasjoner.

Se trailer for spillet her.

Listetopp

Fun Run nummer 5 på listen over alle app-er, nummer 2 på spill, og nummer 1 på action og racing.

— Det er utrolig morsomt. Nå er målet førsteplass på samlelisten, sier daglig leder Erlend Børslid Haugsdal (23) i dirtyBit.no.

Seks studenter

Tre bergensere er med på suksesslaget: Haugsdal, Martin Nybø Vagstad og Martin Skarbø . De to førstnevnte er også medeiere i dirtybit.no, som ble startet opp i august i fjor.

Med på eventyret er studiekameratene Marius Giske, Peder August Aune og Nicolaj Broby Petersen.

De seks sivilingeniørstudentene ved NTNU i Trondheim har nå sin fulle hyre med å dekke opp etterspørselen. De har flyttet serverne til USA for å gi amerikanerne en bedre spillopplevelse.

Det er gratis å laste ned spillet, men når brukerne kjøper utstyr og figurer, klinger det i kassen.

- Jeg vil ikke gå ut med tall, men inntektene går oppover. Vi har råd til en del fredagspils, ja, men det spørs om vi får tid til å drikke dem, sier Erlend Børslid Haugsdal.

Stort marked

Han har ingen forklaring på hvorfor akkurat USA, bortsett fra at «de er glade i Twitter der» og at det er et stort marked.

— Vi så plutselig at det var mye mer trafikk på Twitter etter en konkurranse der vi lovet 10.000 virtuelle penger inne i spillet hvis de sendte meldingen videre. Men det koster jo ikke oss noe, sier Børslid Haugsdal.

Først i sin kategori

Fun Run er et av verdens første online sanntids flerspiller-spill til mobiler, og er et såkalt multiplayer-kappløp for opp til fire spillere. Du kan få det gratis både på Android og iPhone/iPad.

Det renner inn bilder på Twitter og Instagram av ungdommer i USA som poserer med spillkonsollene midt i skoletiden.

Humoren i spillet kan ifølge skaperne minne om det velkjente «Happy Tree Friends», og vil nok appellere til spillere fra 16 år og oppover med sine lynnedslag, blodige bjørnefjeller og spinnende sagblader. Aldersgrensen er ni år.

Det totale tallet nedlastninger har passert 1 million, men guttene bak spillet har ikke bestilt Porsche og avbrutt studiene.

— Vi jobber videre med skolen. Det er vanskelig å si hvor lenge suksessen varer, sier den daglige lederen.