Charlotte Kalla slo til med kjemperykk tidlig på den siste etappen og fikk mange meter ned til Norges Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Finlands Krista Lähteenmäki.

På de siste meterne ble Lähteenmäki for sterk for Jacobsen, som måtte ta til takke med bronse på hjemmebane.

Heming-løperen tok ut alt for å tette luka til Sverige, men maktet ikke å svare på Kallas pangåpning.

Les også:

- Et kjemperesultat

De norske jentene tok likevel sin første mesterskapsmedalje på distansen siden VM i Sapporo i 2007 da Jacobsen og Marit Bjørgen også tok bronsen.

– Dette er et kjemperesultat. Vi fikk vist oss fram foran publikummet i Holmenkollen, og jeg fikk mitt beste resultat i mesterskap, sa en strålende fornøyd Maiken Caspersen Falla til NRK.

Jacobsen viste noen svakhetstegn i forhold til konkurrentene på begge sine to første etapper der hun tapte noen plasseringer, men Falla gikk Norge tilbake blant de fremste lagene. På den siste etappen gjorde Jacobsen et hederlig forsøk på å hente inn Sverige og brukte opp mye krefter før innspurten.

– Charlotte stakk allerede fra veksling, og jeg hadde trodd at Krista Lähteenmäki skulle klare å tette luka , beskrev den tidligere sprintverdensmesteren overfor NRK.

Prøvde seg

24-åringen passerte Finland og nærmet seg Kalla inne på skistadion, men klarte ikke å tette forspranget helt.

– Det var bedre å prøve å vinne gull enn å forsøke å safe inn sølv. Jeg hadde ikke vært fornøyd hvis jeg ikke hadde prøvd meg, innrømmet Jacobsen.