— Arbeiderpartiet er best når vi er på offensiven, sa Støre da han på Ap-landsmøtet fredag presenterte forslagene fra integreringsutvalget han har ledet.Utenriksministeren som er på full fart inn i sentralstyret, slo fast at det er betydelig avstand mellom Frps og Arbeiderpartiets politikk. Han viste til Frp-forslag om DNA-testing av innvandrere, integreringspoliti, riving av blokker i Groruddalen og asylmottak i Afrika og et eget integreringspoliti

— Grunntonen er mistanken - ledsaget av at de er «deeply shocked». Og så, litt utpå dagen, kommer vi med vår reaksjon. Vi tar avstand fra overdrivelsene, gir dem en viss rett i deler av det de peker på, men vi sier at vi ikke kan løse problemer på den måten, sa Støre.

Han mener Arbeiderpartiet må bli flinkere til å presentere egne svar på utfordringene. Ifølge Støre trenger Norge en dagsorden for integrering, og lot det skinne igjennom at det er Arbeiderpartiet som skal sette denne dagsordenen.

— Vi skal tørre å snakke tydelig mot diskriminering når det er diskriminering, mot kvinneundertrykkelse når det er kvinneundertrykkelse, mot tvang når det er tvang, mot rasisme når det er rasisme, sa Støre. (©NTB)