I en e-post til alle Frps listekandidater går partiet grundig til verks for å hindre at kandidatene kommer med utspill som skader Frp i valgkampen. I e-posten får kandidatene blant annet informasjon om den nye alarmtelefonen. Et vaktmannskap vil være i beredskap hver dag for svare på telefoner fra mer eller mindre fortvilte kandidater. Telefonen vil bare være stengt om nettene.

– Det er riktig at våre tillitsvalgte og listekandidater kan ringe inn til oss sentralt, sier kommunikasjonsdirektør i Frp, Fredrik Färber, til ba.no.

Färber velger likevel å omtale det som i e-posten er kalt alarmtelefon for «servicetelefon».

Tenke seg om

Frp har også laget sin egen vær varsom-plakat for hvordan de lokale politikerne skal håndtere mediene fram mot valget. I retningslinjene fra valgkampsekretariatet kommer det klare oppfordringer om å tenke seg om før en ytrer seg:

«Skriv gjerne utkast til et innlegg når du er opprørt, men send det aldri før du eller andre har lest igjennom innlegget i en roligere sinnsstemning».

Blogging

Også noen gode råd om blogging og nettbruk får Frp-kandidatene fra sentralt hold:

«... Alt du skriver må sjekkes og dobbeltsjekkes slik at det også tåler å stå på avisenes førstesider»

Videre heter det:

«Bruk fornuft! Veien fra blogg til negative oppslag er kortere enn du tror».

Skulle noen Frp-kandidater likevel mene noe feil som kan få konsekvenser på regionalt nivå eller på riksplan, skal partiets valgkampsentral umiddelbart varsles, skriver partiledelsen i e-posten.

«Det samme gjelder dersom det skjer uheldige episoder på stands eller andre steder som kan medføre negative presseoppslag», står det å lese i e-posten fra valgkampsekretariatet.