Tirsdag konkluderte en domstol i Nice, rundt fire mil nord for Cannes på den franske Rivieraen, med at det lokale forbudet i filmbyen er ulovlig.

Argumentasjonen er i tråd med kjennelsen fra grunnlovsdomstolen i forrige uke. Domstolen i Nice argumenterer med at det ikke er bevist at den heldekkende badedrakten utgjør noen trussel mot den allmenne orden. Cannes' borgermester David Lisnard sier det ikke er aktuelt å anke kjennelsen.

Rundt 30 franske byer har i sommer innført lokale forbud mot badedrakten på sine strender. I Cannes ble forbudet begrunnet med at burkinien ikke respekterer sosiale normer og det sekulære samfunnet.

Det var ventet at kjennelsen fra grunnlovsdomstolen, som vurderte burkiniforbudet i én av byene, ville skape presedens for resten av Frankrike. Kommunale myndigheter i blant annet Nice har likevel sagt at de vil fortsette å bøtelegge kvinner som bruker det heldekkende badetøyet på stranda.

Menneskerettighetsorganisasjoner har på sin side varslet at de om nødvendig vil gå rettens vei for å oppheve forbudene i samtlige byer. (©NTB)