En tydelig forarget dommer økte onsdag kausjonen til 250.000 dollar (1.300.000 kroner) i saken mot O.J. Simpson og fortalte Simpson at han ikke ville bli løslatt før minst 50 prosent av kausjonssummen var betalt.

Kausjonsøkningen skjedde som følge av at den tidligere amerikanske fotballstjernen prøvde å ta kontakt med en av de medsiktede i ranssaken mot ham.

Samme kveld ble O. J. Simpson løslatt kl 23 amerikansk tid etter å ha brukt sitt Florida-hus som sikkerhet i millionkausjonen.

— Ikke skyldig

Høsten 2007 erklærte Simpson seg ikke skyldig i ran, kidnapping og innbrudd.

Advokatene hans argumenterte i november med at Simpson kun var ute etter å hente tilbake sine egne eiendeler da han og en gruppe væpnede menn brøt seg inn på et hotellrom i Las Vegas.

Mennene, inkludert Simpson, skal ha truet to samlere til å gi fra seg en hel del sportssuvenirer.

Doblet kausjonen

Onsdag doblet dommer Jackie Glass kausjonen for Simpson, og krevde at han skulle sette boligen sin opp som ekstra kausjon.

Hun ga klar beskjed om at han ikke vil bli løslatt før han kan bevise at dette er gjort.

Grunnen til den høye kausjonen er at Simpson i november brøt villkårene for sin daværende kausjon på 125.000 dollar, da han skal ha ringt og lagt igjen en svært aggressiv telefonbeskjed til en av sine medsiktede i saken.

Benekter ikke meldingen

Ifølge Reuters skal beskjeden ha prøvd å overtale den medsiktede til ikke å samarbeide med myndighetene i saken.

Dette har Simpsons advokater ikke prøvd å benekte.

Dommer Glass sa onsdag at Simpson hadde fått tydelig beskjed om ikke å ta kontakt med noen av de andre siktede før rettssaken begynte.

- Arroganse og uvitenhet

— Jeg vet da pokker hva du tenkte på, Mr Simpson. Jeg vet ikke om det er arroganse eller uvitenhet ... eller begge deler, sa dommeren ifølge Reuters.

Aktor ba om at Simpson skulle bli holdt bak lås og slå til rettssaken begynner, eller at kausjonen skulle settes til minst en million dollar.

- Ingen fare for samfunnet

Men Simpsons' advokat, Yale Galanter, sa at 60-åringen ikke var en fare for samfunnet og at han høyst sannsynlig ikke ville prøve å rømme.

— Han kan ikke engang gå ut av sin egen ytterdør uten at tv-kameraene følger etter ham, argumenterte advokaten.

Den 60 år gamle skuespilleren er en gammel kjenning i det amerikanske rettssystemet, og ble i 1995 frikjent for drapet på sin ekskone og hennes elsker.

Rettssaken mot OJ Simpson starter i Las Vegas 7. april.