KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg føler jo at jeg egentlig har vunnet bare med å komme til finalen i Oslo. Tenk, jeg har slått ut 600 personer! Det er jo vannvittig egentlig, sier Mollestad til fvn.no.

Egenkomponert

Som eneste Sørlendinger, er Fagerholt-jenta trukket ut til å delta i den norske versjonen av Melodi Grand Prix Junior. Lørdag står hun på scenen i Oslo spektrum, og skal fremføre sin egenkomponerte sang "Ingen vei" .

— Sangen handler om ei jente som har slått opp med kjæresten sin. Hun angrer på valget, og vil ha gutten tilbake. Hun prøver å fikse det, men klarer det ikke. Til slutt må hun bare innse at det ikke går, og komme seg videre i livet, sier Mollestad.

13-åringen hevder hardnakket at historien ikke er selvopplevd, men hun innrømmer å ha hatt kjærlighetssorg.

— Jeg har opplevd det på en måte, men jeg har ikke så lyst til å fortelle om det, kniser ungjenta, men legger til:

— Det er tøft å oppleve kjærlighetssorg. Spesielt hvis man ikke ønsker at det skal bli slutt, og man har følelser for personen. Det tar lang tid å komme over slikt.

Takketale

Sangen ble spilt inn i studioet til musikernabo, Vidar Bø. Mollestad har skrevet tekst og melodi, men Bø hjalp henne å arrangere sangen. Under lydprøver i Oslo, har hun øvd inn sangen med dansere.

— Vidar Bø skal ha mye av takken og æren for dette. Jeg hadde ikke klart dette uten han, sier Mollestad.

Dersom hun vinner konkurransen, må hun holde en takketale. Den er hun ikke helt ferdig med, men hun vet sånn omtrent hvem som skal takkes.

— Det blir å takke de som har stemt på meg, de som har oppfordret meg til å søke og Vidar bø, selvfølgelig!, sier Mollestad.

Busstur

— Hvor stor tror du sjansen er for at du vinner?

— Vet ikke helt. De sier det er høyt nivå i år. Men jeg er jo den eneste fra Sørlandet, så jeg kan jo få en del telefonstemmer fra landsdelen. I tillegg har jeg masse venner og bekjente som har lovet å stemme. Og så er det jo alle i bussen, sier Mollestad.

For tante Lene Skaar Olsen har slått på stortromma, og invitert venner og familie på busstur til hovedstaden for å heie fram familiens gulljente. 60 personer setter seg på bussen til Oslo på lørdag.

Kristiansandsjenta gleder seg mest til å stå på scenen foran omlag 5-6000 personer i Oslo Spektrum.

— Det blir en stor opplevelse. Det er ikke alle som får sjansen til å synge for så mange mennesker. I tillegg er det mange som vil se programmet på TV. Hvor mange, vet jeg ikke. Men det blir en del, stråler 13-åringen.

— Hvor nervøs kommer du til å bli?

— Jeg kommer til å bli litt nervøs, men jeg tror det går bra. Nervene kommer trolig til å roe seg bare jeg kommer i gang med syngingen, tror Mollestad.

Stolt mamma

Resten av uka skal hun kose seg med mamma Lillian Mollestad i Oslo.

— Dette er kjempegøy, og vi er utrolig stolte av Susanne. Men personlig skjønner jeg ikke at hun tør å stå foran så mange mennesker. Jeg hadde aldri gjort det, sier mamma Lillian Mollestad.

Hun håper datteren vil få en opplevelse for livet ved å delta i konkurransen.

— Når man har en datter som elsker og synge, og hun får drømmen til å gå i oppfyllelse, er det veldig moro. Dette vil være en opplevelse som alltid hun kan se tilbake på, sier Mollestad.

Mamma Lillian forteller at datteren bare var fire går da hun sang solo for første gang. Det var i et minikor i Oddernes menighet.

— Hun er veldig trygg på stemmen sin, men hun har nok litt å gå på når det gjelder koreografi, understerker Mollestad.

Melodi Grand Prix Junior kan du se på NRK 1 lørdag 2. juni.