Hun mener mødrene må våkne opp og erkjenne at de sviktet barna sine. — Den triste veien til tre av de mest populære, unge kvinnene - Hilton, og antakelig også Lindsay Lohan og Britney Spears - har endt med fengsel, rehab og psykiske lidelser. Jeg håper mødrene deres spørs seg «hva kunne jeg gjort annerledes?» og at hele vår kultur stiller seg det samme spørsmålet også, skriver Curtis i en kronikk i The Huffington Post.

Kronikken har hun kalt «Mamma, det er ikke riktig!» - som er ordene som Paris Hilton hulket fram da hun ble beordret tilbake til fengselet i forrige uke. Hun mener foreldrene svikter i måten de oppdrar Hilton og andre i hennes generasjon.

— Det var en smertefull hendelse å bivåne. En ung kvinne, som tigget sin mor, den personen som skulle lært henne å skille mellom riktig og galt, om å lære henne livets spilleregler. Det var litt sent, fastslår Jamie Lee Curtis tørt.

Selv er hun mor til Annie (20) og Thomas (11), og vet godt hvordan det er å vokse opp i Hollywood: Hun er selv datteren av to av sin tids storkjendiser, skuespillerne Tony Curtis og Janet Leigh - og slo voldsomt gjennom med sin filmdebut «Halloween» i 1978 som 20-åring. (©NTB)