Politidistriktet skriver i en pressemelding at de oppdaget det første tilfellet i Stavanger i forrige uke, da de oppsøkte et leilighetshotell i byen.

Politiet hadde informasjon om at en russisk kvinne i 30-årene oppholdt seg der, etter å ha kommet til Norge på falske premisser. Kvinnen sa at hun hadde kommet til Oslo 23. oktober, men overholdt karantenebestemmelsene før hun reiste videre til Stavanger.

– Etterforskningen viste at kvinnen hadde oppholdt seg på ulike adresser i Oslo, Kristiansand og Stavanger i løpet av karanteneperioden. Hun hadde også i dette tidsrommet vært i fysisk kontakt med flere personer, sier påtaleansvarlig Kjetil G. Solhaug.

Kvinnen har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner og er også utvist fra Norge.

Kværner-arbeidere brøt karantenen

Tirsdag denne uken observerte en politipatrulje tre mannlige utenlandske arbeidere på vei ut fra en drosje utenfor en brakkerigg på Stord.

Dette er brakker der utenlandske arbeidere fra leverandørbedrifter tilbringer karantenetiden før de skal starte på jobb for Kværner. Arbeiderne skal være i karantene i 10 dager før de kan forlate leiren.

– Etterforskningen viste at disse tre personene hadde brutt karantenebestemmelsene, og de har nå fått hvert sitt forelegg på 20.000 kroner. Samtlige har vedtatt forelegget. Kværner har vært samarbeidsvillig i forbindelse med etterforskningen, sier påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit.

De tre ankom Norge fra Storbritannia fredag 6. november. Utlendingsmyndighetene vurderer nå om de skal bortvises midlertidig, eller utvises for ett eller flere år.

Narkotikalovbrudd

Tirsdag kom politiet i Haugesund i kontakt med en utenlandsk statsborger i forbindelse med et narkotikalovbrudd. Mannen sa at han hadde kommet fra Storbritannia torsdag 5. november.

– Mannen har ikke overholdt karanteneplikten, men har oppholdt seg hos flere ulike personer siden han kom til Norge. Vedkommende har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene og har vedtatt forelegget, sier påtaleansvarlig Tonje Leirgulen Ravndal.

Vedkommende er bortvist fra landet.