Linni M. eies av far og datter Kristen og Hege Fatland fra Rykene. At hoppa onsdag skulle vinne på hovedstadsbanen og ta sin tredje seier i karrieren, var på ingen måte ventet fra eierhold om man skrur tiden litt tilbake.

– Hun er blitt veldig god etter hvert, men for et år siden kunne hun ingenting, fortalte Kristen Fatland i seiersintervjuet samtidig som han roste et lokalt rekrutteringstilbud.e.

Hege Fatland og faren Kristen har fått treningsoppfølging gjennom prosjektet «Til start for eldre hester». Det har vært med å forme Linni M. til en vinnerhest. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Linni M. har vært med på prosjektet «Til start for eldre hester» på Sørlandets Travpark, og det har hjulpet oss veldig. Johan Kringeland Eriksen har også vært med oss hele tiden, fortalte far Fatland mens datteren Hege fulgte løpet på TV-skjermen hjemm

Linni M. lå langt bak i feltet underveis, men på den siste langsiden styrte kusk Johan Kringeland Eriksen resolutt på i sporene. Nedover oppløpet seilte den seks år gamle hoppa unna til sikker seier, og sikret samtidig 22-åringen sin andre Bjerke-seier på rad.

– Det er moro når året starter sånn, sa Kringeland Eriksen med et smil etter løpet.

– Eierne har gitt meg tillit i lang tid, og da må jeg stille opp, fastslo den unge treneren, som reiste til Oslo kun for å kjøre èn hest.