Etter fire strake kamper i Premier League uten seier, begynte presset å vokse seg stort på Manchester United-manager David Moyes før søndagens oppgjør mot Aston Villa.

Men på Villa Park svarte laget hans på kritikken ved å tidvis spille hjemmelaget av banen. Anført av en glitrende Danny Welbeck i målform (!), vant United 3-0 mot The Villains.

– En solid jobb av oss. Spillerne klarte seg bra, og det eneste jeg kan være kritisk til er at vi ikke score flere mål, sa Moyes.

FØLG TOTTENHAM — LIVERPOOL DIREKTE:

Dermed klatret United på tabellen for første gang på noen uker, og tok seg opp til en åttendeplass — foran Southampton.

Aston Villa må på sin side finne ut av hjemmekomplekset sitt. Laget fra Birmingham har nemlig kun vunnet elleve av sine siste 45 kamper på Villa Park.

– Jeg synes vi startet bra, men det første baklengsmålet burde vi unngått ved å hindre innlegget. På mål to og tre ga vi bort ballen slik at de scoret. Det positive er at vi aldri gå opp. Den store skuffelsen er måten vi slipper inn mål på, sa Villa-manager Paul Lambert.

Dobbel Welbeck

Manchester United tok umiddelbart tak i kampen på Villa Park, og allerede etter femten minutter satte de regjerende mesterne sin første scoring for dagen.

Rafael slo inn fra høyre. Inne i feltet kom Adnan Januzaj stormende og headet ballen hardt i stolpen. På returen var Danny Welbeck våken. Engelskmannen kastet seg frem og pirket inn sin tredje scoring for sesongen.

Welbeck har måttet finne seg i mye kritikk for sine manglende scoringer i United-trøyen. Scoringen på Villa Park var faktisk hans første siden serieåpningen mot Swansea, da han scoret to. Men mot Aston Villa stilnet han kritikerne. I alle fall for en stund.

For bare tre minutter senere noterte den engelske landslagsspilleren seg for nok en scoring.

En grusom pasning fra Nathan Baker ble plukket opp av Tom Cleverley på midtbanen. Han stormet umiddelbart fremover, og la ballen fint til rette for Welbeck. Etter et vakkert veggspill med Antonio Valencia, skled Welbeck inn kampens andre mål.

United i lekehumør

Welbeck fortsatte å herje I Birmingham. Etter 28 minutter dog i rollen som tilrettelegger. Med hælen slo han Valencia alene gjennom. Fra kloss hold valgte ecuadorianeren å spille balle ut igjen i feltet i stedet for å skyte selv. Det viste seg åv ære en gal avgjørelse, og Villa fikk klarert.

Like etterpå gjorde Valencia riktig da han fra dødlinjen valgte å spille ballen ut i feltet. Der sto Wayne Rooney på jakt etter sitt mål nummer 150 for Manchester United, men 28-åringen misset.

United gjorde som de ville på Villa Park nå, og fikk omgangens siste sjanse noen få minutter etter. Igjen med Welbeck i hovedrollen.

Etter å ha blitt spilt gjennom, fikk tomålsscoreren muligheten til å gjøre et ekte hattrick, men fra skrått hold skjøt spissen like utenfor.

Cleverley punkterte kampen

United fortsatte å kjøre kampen etter hvilen, og gjestene trengte bare seks minutter på å punktere kampen.

Wayne Rooney tok med seg ballen på utsiden av sekstenmeteren. På blindsiden kom Tom Cleverley på et glitrende løp, og fikk ballen på en stikker fra nevnte Rooney. Alene med keeper gjorde Cleverley ingen feil. Han scoret sitt første mål på nøyaktig ett år, og sendte United opp i en komfortabel 3-0-ledelse.

Det tok over en time før hjemmelaget spilte seg til noe som i det hele tatt lignet på en sjanse. Etter 62 minutter fikk innbytter Andreas Weimann sjansen etter mye klabb og babb i feltet, men østerrikerens avslutning ble blokkert.

Comeback for Fletcher

Etter en stille periode fra bortesupporterne, løftet stemningen seg da det var spilt snaue 70 minutter. Grunnen denne gangen var ikke en scoring, men at en blond skotte tok av seg overtrekkstrøyen sin.

Darren Fletcher, som har slitt med sykdom, kom inn til sin første kamp siden 2012, og mottok hyllest både fra egne og hjemmelagets supportere. "One Darren Fletcher" runget på Villa Park, mens bortesvingen ropte enorme jubebrøl hver gang 29-åringen var borti ballen.

Et stort øyeblikk for United-veteranen.

– Det er flott at en spiller som har slitt med sykdom, slik som Darren, kan komme tilbake, sa Moyes.

Med Fletcher på banen tok gjestene fra Manchester foten av gasspedalen. Det eneste som ble skapt de siste tjue minuttene var et skuddforsøk fra Tom Cleverley. Det hadde Brad Guzan i Villa-målet full kontroll på.

Dermed endte det 0-3 på Villa Park, og Villas grufulle statistikk mot Manchester United bare fortsetter. Ikke siden 1995 har de burgunderrøde klart å slå de røde djevlene.