Martin Ødegaard (15) ble onsdag observert på en restaurant i Liverpool. Ifølge den britiske avisen Daily Mail skal det norske supertalentet ha vært på besøk hos den engelske storklubben, som også er far og sønn Ødegaards favorittlag.

Da begynner naturlignok ryktene om en overgang til Liverpool å svirre. Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som har Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, som assistent, mener det ville vært en god overgang – for Liverpool.

– Det verste er at Martin hadde vært en umiddelbar forsterkning for Liverpool, skriver Hansen på Twitter.

NY SVEIS: En nyklippet Vegard Hansen mener Martin Ødegaard ville forsterket Liverpool. Foto: Fredrik Saltbones

– Ville klart seg braOverfor Aftenposten utdyper den ferske eliteserietreneren:

– Jeg er så naiv at jeg tror de ferdighetene Martin har, gjør at han kan klare seg på nesten alle nivåer. Hadde han fått muligheten i Liverpool, tror jeg han ville klart seg bra. Jeg er ganske sikker, faktisk, sier Mjøndalen-sjefen til Aftenposten.

Ødegaard, som fyller 16 år først 17. desember, har vært med på mange Mjøndalen-treninger denne sesongen. Og treneren har blitt mektig imponert over det han har sett.

– Han er så god at det nesten er ubehagelig. Det er smertefullt å se ham mot mine spillere. Vi spilte 11 mot 11 en gang – vårt førstelag mot resten. Martin var da på andrelaget, selvfølgelig. Men han gjorde at det ble en jevn kamp. Han har en touch og pasningskvalitet jeg ikke har sett maken til, sier Vegard Hansen engasjert.

Vil ikke vite hva som skjer

Selv om han kjenner pappa Ødegaard godt, har han gitt klar beskjed om at han ikke ønsker å få vite noe om hva som skjer rundt det fremtidige klubbvalget til unggutten.

Tidligere er det kjent at Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester United, Liverpool – ja, nærmest alle de største klubbene i Europa – er ute etter Ødegaards signatur.

Liverpools manager Brendan Rodgers har tidligere snakket varmt om 15-åringen fra Drammen.

BUTIKKEIER: Hans Erik Ødegaard driver klesbutikken Ødegaard Mote, som har flere filialer i drammensområdet. Her er han på CC Senter i forbindelse med et vareutsalg. Foto: Fredrik Saltbones

– Journalister ringer meg for å få informasjon, så derfor har jeg bedt om ikke å få vite noe, sier Hansen.

Pappa Ødegaard: – Martin har blitt for kjent

Aftenposten snakket med Hans Erik Ødegaard forrige uke. Da sa han at Martin hadde en rekke stående invitasjoner fra forskjellige klubber, men at det var usikkert om de kom til å dra på flere besøk.

– Det er synd, for da blir vi ikke kjent med de forskjellige klubbene, men samtidig er det blitt sånn at Martin kanskje er blitt for kjent, og da vil eventuelle besøk bare skape flere spekulasjoner. Og det er noe vi ikke ønsker, sa Ødegaard til Aftenposten.

Og jammen fikk han rett. Da far og sønn var på en restaurantbesøk, sammen med Liverpools Philipe Coutinho, ifølge rapportene, benyttet Twitter-brukeren @Pedley7 anledningen til å snikfotografere et bilde, som han lå ut på nettstedet.

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, ønsket ikke å kommentere rapportene om Ødegaard Liverpool-besøk overfor Nettavisen i går.

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998 (15 år)

  • Klubb: Strømsgodset

  • A-landskamper/mål: 3/0

  • Spilte 15+8 seriekamper i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist

  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien denne sesongen

  • Ble i august tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge

  • Ble i oktober tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp