Det vakte reaksjoner mandag da det ble klart at TV 2 ikke har tenkt å forlenge Davy Wathne (65) sin ansettelse når han går av med pensjon 1. januar 2017. Men kanalen har likevel tenkt å fortsette å bruke Davyen.

– Det er flere eksempler i TV 2 på medarbeidere som er ekstremt verdifulle etter fylte 67 år. Med den kompetansen Davy besitter ville det være veldig uklokt å slutte å bruke den, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

— Kommer til å avslutte som frilanser

Han er selvfølgelig klar over at om TV 2 ikke benytter seg av Wathne, kommer noen andre til å gjøre det.

– Det ville være en type avslutning på et langvarig kjærlighetsforhold ingen ønsker, sier Hagen.

Det dette betyr er at Wathne må gå over til å jobbe for kanalen på frilansbasis, oppdrag for oppdrag.

– Det er fullt ut mulig. Davy begynte journalistkarrieren som frilanser, som egentlig alle i denne bransjen gjør, og kommer også til å avslutte som frilanser, sier Hagen.

Han synes det er rart at saken har fått så store overskrifter mandag og tirsdag.

– Det er en type demonisering av TV 2-ledelsen jeg ikke skjønner, spesielt når det finnes gode løsninger for dette. Oddvar Stenstrøm jobbet med valgsendinger for TV 2 etter fylte 67 år og i sporten har vi et godt eksempel i Johan Kaggestad, sier Hagen.

Wathne er blant TV 2s mest kjente både stemmer og ansikter og har jobbet for kanalen siden før den kom på luften. Før det var han sportsjournalist i Bergens Tidende.