AALESUND-ROSENBORG 1-1

I stedet måtte AaFK nøye seg ett poeng, etter at de for andre kamp på rad ga fra seg en 1-0 ledelse.

Men AaFK-trener Jan Jönsson har i høyest grad rett. I den første omgangen skapte AaFK flust med sjanser, men uten å få hull på byllen.

MISTET SEIEREN: AaFK-trener Jan Jönsson var skuffet etter at Rosenborg fikk med seg poeng fra Ålesund. Her er han sammen med Jo Nymo Matland. Foto: NTB scanpix

Da sjansesløseriet så ut til å fortsette etter hvilen, ikke minst da Michael Barrantes skjøt i tverrliggeren alene med RBK-keeper Alexander Lund Hansen, var det mange som så for seg en poengløs AaFK-dag.

— Skapte mye

AaFK fortsatt å presse på, og fikk sin fortjente ledelse da Peter Orry Larsen hamret inn 1-0 fra spiss vinkel. Men som mot Bodø/Glimt i forrige serierunde ga AaFK fra seg ledelsen. Status ble dermed nok en gang 1-1 - og ett poeng.

— Det er definitivt veldig bittert at vi ikke tar tre poeng i dag. Vi skal vel strengt tatt avgjøre kampen allerede i første omgang. Da hadde vi spillet, og vi skapte mer enn nok sjanser til å score flere ganger. Vi gjennomførte en god kamp mot et godt lag, og spesielt før hvilen var vi veldig gode, oppsummerer Jönsson.

Kreftene tok slutt

Etter scoringen tok gjestene over, og de klarte å presse AaFK bakover.

— Det ble litt lite pust med oss etter scoringen. Vi løp mye og ville mye frem til scoringen, men etter det ble det mindre krefter, forklarer AaFK-treneren. Som måtte se at Riku Riski utlignet til 1-1 fra distanse.

Jan Jönsson tar likevel med seg mye positivt fra oppgjøret mot en av årets gullfavoritter. Han har merket en god progresjon for laget sitt de siste kampene.

— Vi har lenge sette bedre ut på trening enn vi har fått ut i kamp. I generalprøven mot Molde gjorde vi fremskritt, og fremgangen fortsatte mot Bodø/Glimt. I dag tar vi ytterligere steg, både når det kommer til innsats, balltempo og spill, påpeker han.

Roser Barrantes og James

Jönsson trekker spesielt frem Leke James og Michael Barrantes fra oppgjøret mot Rosenborg. Duoen som mange mener blir avgjørende i AaFKs kamp om plassering i det øverste sjiktet av eliteserien.

— De var gode i dag. Mot Bodø/Glimt ga jeg dem tilbakemelding på at innsatsen var på plass. I dag var også ballbehandlingen om samhandlingen der. Det lover godt. I tillegg var det mange som la ned en enorm innsats.

I neste serierunde venter tittelforsvarer Strømsgodset i Drammen. Jan Jönsson er opptatt av at kommende uke handler om å videreføre og forsterke.

— Vi tar med oss det positive. Og det var det mye av. Mange spillere har tatt skritt, og vi fikk matchet unggutten Torbjørn Grytten. Nå skal vi bruke treningene godt, slik at vi er klar til møtet med Strømsgodset.

Og bare så det er sagt: Strømsgodset har ikke tapt i Drammen siden 16. juni i 201! Det er 39 kamper siden.