SANDEFJORD-BRYNE 1-0

En god kamp av Bryne i Sandefjord endte 0-1, det kunne veldig fort blitt både ett og tre poeng, men det nytter ikke å gråte over spilt melk.

Etter at Ranheim utlignet på Jessheim og holdt Ullensaker Kisa til 2-2, er situasjonen enkel: Bryne må slå Fredrikstad på Bryne kommende søndag, mens UllKisa må tape for Kongsvinger på Kongsvinger.

I tillegg må Sandnes slå Hødd.

Sandefjords storscorer Kjell Rune Sellin avgjorde kampen søndag med scoring bare fire minutter før full tid.

Det var fortjent nok etter at Sandefjord etablerte et visst press de siste minuttene, men jærlaget var fullt på høyde og hadde store sjanser til å score og vinner. Særlig et skudd fra Fitim Kastrati etter pause, hadde fortjent nettmaskene.

Første omgang ble nesten slik Bryne hadde tenkt seg: Et litt forsiktig Sandefjord-lag som for all del ville unngå baklengsmål, og som på den måten ville gi jærbuene muligheten til å ha ballen ganske mye.

Trofaste Bryne-supportere lever i håpet om at jærbuene kan redde plassen. Foto: Anders Hoven, DIGITALSPORT

Trenerduoen Hjelmhaug/Sel varslet et lag med duellstyrke og et lag som skulle våge offensivt. Det fikk de. Sandefjord ble kjempet ut av stilen ved et par anledninger, jærlaget kontret og skapte et par gode scoringsmuligheter.Marius Helles volleyskudd fra kort hold kunne meget vel endt med ledelse, men i rettferdighetens navn skal det sies at Sandefjord hadde sin minst like store scoringsmulighet da Håvard Storbæk fintet bort hele Bryne-forsvaret og skjøt knallhardt i tverrligger. Den var ikke gode Ante Knezovic i Bryne-målet i nærheten, men kroaten var god og skal ha for at han stoppet Erik Mjelde allerede i det fjerde minutt.

Sandefjord — Bryne 1-0

Pause 0-0

Komplett Arena, Sandefjord, 5655 tilskuere

Mål: 1-0 Kjell Rune Sellin (85.)

Gult kort: Christer Hansen, Kevin Larsen, Sandefjord, Aram Khalili, Bjørnar P. Holmvik, Bryne.

Sjanser: 4-3

Hjørnespark: 4-4

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Nesset IL

Sandefjord (3-5-2): Ingvar Jonsson - Viktor Demba Bindia, Kjetil Berge (Alexander Gabrielsen fra 82.), Christer Hansen - Kevin Larsen, Håvard Storbæk, Geir Ludvig Fevang (William Kurtovic fra 69.), Enric Valles Prat, André Sødlund - Erik Mjelde (Peter Kovacs fra 88.), Kjell Rune Sellin.

Bryne 3-5-2:

Ante Knezovic 7

Marius Lode 5

Krister Wemberg 5

Bjørnar P. Holmvik 5

Vegar Landro 6

Erling Braut Håland fra 88. Fitim Kastrati 6

Pål Fjelde fra 80. Patrick Byskata 6

Marius Helle 5

Pål Aamodt 5

Mads Bøgild fra 88. Aram Khalili 5

Bajram Ajeti 5