Michael Jordan er én av tidenes største idrettsmenn. Basketballikonet vant NBA utrolige seks ganger, og forsterket sitt rykte internasjonalt ved å hjelpe USA til to OL-gull i basketball.

Så stor er Jordan, at mange fans ville gjort mye bare for å kunne posere på et bilde med superstjernen.

De siste dagene har et bilde av Jordan og en liten blond jente fra januar 2000 gått sin seiersgang i sosiale medier. For siden den dagen i Washington D. C., har også den lille krabaten utviklet seg til å bli en beundret idrettsstjerne.

Den blonde jenta er nemlig Katie Ledecky (19), en av de aller største stjernene i OL-bassenget i disse dager. Ledecky fosset inn til sitt andre gull i Rio de Janeiro natt til onsdag.

Dermed er Ledecky nå enda større enn Jordan i OL-sammenheng.

LEST DENNE? De runde blåmerkene avslører hemmeligheten til USAs OL-lag.

Lekte med Jordan

Bildene av Ledecky og Jordan er ifølge ESPN fra VIP-området på stadion til NBA-laget Washington Wizards. Jordan gikk inn på eiersiden i laget etter å ha avsluttet sin svært suksessrike periode i Chicago Bulls. Katie Ledeckys onkel, Jon Ledecky, var også inne på eiersiden i Washington Wizards.

Michael Jordan (til venstre) var verdens største idrettsstjerne på 1990-tallet. Han hadde et imponerende samarbeid med Scottie Pippen (til venstre). Her er radarparet i aksjon for Chicago Bulls. Foto: REUTERS

Jon Ledecky inviterte broren David med familie, inkludert Davids to år gamle datter Katie, til VIP-boksen til Wizards i 1999-2000-sesongen. Det finnes et bilde av Jordan og tre andre maktpersoner i Wizards-systemet i en engasjert samtale på VIP-tribunen, med Ledecky oppslukt i sine egne ting på setet ved siden av.Underveis i kampen fanget TV-kameraene dessuten opp at Jordan lekte med den lille jenta. På et tidspunkt holdt han hendene foran toåringens øyne. Ifølge Sports Illustrated reagerte ikke lille Ledecky. I stedet fortsatte hun bare å spise popkorn, tilsynelatende lite opptatt av ikonet som satt bak henne på VIP-tribunen.

Den januarkvelden var dessuten en spesiell anledning. Det var nemlig samme dag som Jordan hadde blitt offentliggjort som ny deleier av Washington Wizards. Bildene av Ledecky og Jordan på tribunen skal ha gått rett inn i TV-kanalenes høydepunktspakker fra kampen.

FIKK DU MED DEG DETTE? Russerens smil vekker avsky hos konkurrentene: — Det gjør meg rasende.

Sendte bursdagshilsen

Ledecky virker fortsatt å ha varme tanker om basketballegenden. For tre år siden la hun ut et annet bilde av henne og Jordan, i anledning Chicago Bulls-ikonets 50-årsdag, med teksten «Happy birthday MJ!». På bildet smiler Jordan bredt mens han holder den kommende svømmestjernen oppe.

Jordan er forøvrig ikke den eneste superstjernen Katie Ledecky møtte som barn. Ledecky-familien har også nylig delt et bilde av svømmekometen sammen med tidenes olympier, Michael Phelps, fra en autografsignering i 2006. Katie Ledeckys onkel Jon er i dag majoritetseier i ishockeyklubben New York Islanders. Men Ledecky-familien var også en skikkelig svømmefamilie allerede før Katie slo gjennom. Moren svømte nemlig for University of New Mexico i sin tid.

Komplett

19-åringen har imidlertid fosset forbi morens prestasjoner i bassenget for lengst. Nå er hun verdens kanskje beste svømmer på kvinnesiden, hvert fall den mest komplette.

Ledecky har nemlig utmerket seg for å være svært allsidig i bassenget. Hun har allerede vunnet gull på 200 meter fri og 400 meter fri i Rio.

Her får Katie Ledecky en klem fra Sarah Sjöström etter at hun slo svensken på de siste meterne av 200 meter fri-finalen i Rio. Foto: AP

Det spesielle, nærmest unike, med Ledecky er at hun også er en gullkandidat på 800-meter øvelsen. Hun har til og med verdensrekorden på 1.500 meter fri, som ikke er på OL-programmet på kvinnesiden, noe som sier enda mer om hvor komplett hun er.— Jeg vil si jeg er en langdistansesvømmer, med en sprinters mentalitet, sa Ledecky tidligere i sommer ifølge Washington Post.

Torsdag begynner jakten på det tredje Rio-gullet for amerikaneren. Da er det forsøksheat på 800 meter fri.