BRANN – STRØMSGODSET 1–0

BRANN STADION: Her er vår oppsummering av toppkampen i Bergen.

3. minutt: Å få fyr i kampen tok bare et par minutter. Kasper Skaanes var tilbake på laget, og viste seg ivrig med en gang. Et fantastisk og helhjertet løp ble belønnet med en lang ball fra Bismar Acosta. Den nådde Skaanes ved Godsets 16-meter, og med gule sko kranglet han seg inn i feltet. Godt presset fikk han nesten vippet ballen over Godset-keeper Bugge Pettersen, men forsøket ble slått til corner. Der steg Jonas Grønner til værs, ganske fritt, og headet ballen over. En tidlig dobbeltsjanse publikum visste å sette pris på.

36. minutt: Strømsgodset hadde allerede rotet ballen unødvendig i forsvar ved et par anledninger. Nå skjedde det igjen. Marius Høibråten fikk en dårlig berøring på vei fremover, og Deyver Vega var våkent fremme og snappet ballen. Kasper Skaanes mottok den, stormet mot mål, og Brann var plutselig fire mot tre. Skaanes valgte å dytte den til Vega på venstre og costaricaneren takket for sjansen med et rapt og godt skudd i nærmeste hjørne. Espen Bugge Pettersen nådde ikke ned, og dermed var Brann i ledelsen. Noen minutter senere kunne Orlov doblet da han kom alene gjennom, men da reddet Pettersen glimrende.

64. minutt: Brann fortsatte angrepskjøret utover i annen omgang, og omtrent halvveis fikk de en dobbeltsjanse. Først kunne Kasper Skaanes lade for volleyskudd i det som føltes som evigheter, men da han brente til, traff han ballen urent. Heldigvis for ham spratt den til lagkompis Fredrik Haugen, som var godt plassert i boksen, noe skrått på mål. Haugen sto merkelig alene, men traff ikke med avslutningen. Ballen endte utenfor, Godset slapp unna igjen. Det skal også nevnes at Jakob Orlov hadde brent sin andre store sjanse for kampen like før.

90. minutt: Selv mot slutten av kampen var Brann laget som kom nærmest neste mål. Strømsgodset fikk frispark godt inne på Branns halvdel, og løftet ballen inn i feltet, men selv ikke da en spiller fikk heade uforstyrret, ble avslutningen utfordrende for Piotr Leciejewski i Branns mål. På tribunene ble det virkelig livlig da kampuret krøp forbi 90, alle på Store Stå vet at det nå står det om medaljer og europacup, ikke nedrykksstrid slik mange fryktet før sesongstart. Rett nok greide Odd å snu 0–1 til seier borte mot Start, men tredjeplassen er ennå Branns. Spenningen vil bare stige fremover.