RIO DE JANEIRO: — Jeg er den beste målvakten i Brasil, sier 28-åringen, etter at Angola har vunnet sin andre kamp.

I natt norsk tid var det Montenegro som måtte gi tapt 27-25. Montenegro er EM-vinner fra 2012, og begge lag er i Norges pulje.

Almeida hadde en redningsprosent på 60, etter sifrene 12-12 ved pause.

Onsdag skal Norge møte Angola, der Almeida er i praktslag. I den første OL-kampen var det Romania som ble slått 23-19, og Almeida stengte buret. TV-kommentator Harald Bredeli tok frem store ord om hennes innsats.

Full av selvtillt

Ba, som er kallenavnet, kommer meget godt fornøyd ut i pressesonen etter oppgjøret. Hun er fornøyd med seg selv.

— Jeg gleder meg virkelig til å slå Norge, sier hun med en liten latter.

Tolkene «oversetter» hennes portugisiske setninger til engelsk.

— Vi har mer selvtillit nå, kommer det fra Almeida, som litt tidligere har svart på hjemlige journalisters spørsmål. Hun forteller at hun snart skal gifte seg.

— Mannen min er ikke her, men jeg ser frem til bryllupet.

Jobber ved siden av håndballen

Almeida spiller håndball i hjemlandet, for klubben Atletico Luanda. Der kan hun ikke leve av idretten, men må ha en liten jobb på si.

Alle på Angolas lag spiller i Angola.

Angola har sitt eget svar på Heidi Løke. Strekspiller Albertina Kassoma, med nummer ti på ryggen, er 190 centimeter høy og sterk som en bjørn. Hun er et fyrverkeri på streken og fanger ballen med den ene hånden, snur seg elegant rundt og finner målet. Hun kan bli vanskelig å stoppe for Norges midtforsvar.

I RIO: Mette Bugge

Angola fikk åtte utvisninger mot motstandernes fire. Likevel ble det en ny triumf og full pott mot Montenegro.— Eter 60 minutter mot Norge vet vi hvor vi står, men jeg har en god følelse, sier målvakten, som deltok i VM i 2013 og 2015. Deltagelsen i Rio er hennes første OL.