Sarah Louise Rung var overlegen på torsdagens finale på 50 meter butterfly i VM i handikappsvømming i Glasgow.

Stavanger-svømmeren vant på tiden 43,80 foran spanske Teresa Perales i finalen og var 2,25 sekunder foran.

Reka Kezdi fra Ungarn tok bronse.

Det var Rungs andre gull i dette mesterskapet etter at hun tok gull også på 200 meter fri på onsdag.

Hun åpnet mesterskapet med en bronsemedalje.

Flere medaljesjanser

Før hun dro til Glasgow ladet Rung opp med treningsleir på Mallorca. Mandag åpnet hun verdensmesterskapet med bronsemedalje på 50 meter rygg. Onsdag tok hun oppskriftsmessig VM-gull på favorittdistansen 200 meter fri.

Sarah Louise Rung er gullgrossist for Norge. (arkivfoto) Foto: Jon Ingemundsen

Fortsatt gjenstår det tre medaljesjanser for Madla-svømmeren. 100 meter bryst og 200 meter medley (lørdag) og 100 meter fri på søndag. Trener Morten Eklund bekrefter at 25-åringen går for medalje på samtlige av de gjenværende distansene.

Et forbilde

Sarah Louise Rung ble lam som følge av en rutineoperasjon ved Haukeland i 2008. På dagen fire år etter at hun ble lam fra livet og ned, tok hun gull på 200 meter frisvømming i Paralympics i London. Å snu en slik livskrise til en triumferende idrettsbragd, forteller noe om talent og vinnervilje. Men mest av alt om mot, styrke og en ukuelig optimisme.

Siden septemberdagen da alt gikk galt i 2008 har hun vunnet en rekke mesterskapsmedaljer. I tillegg har hun fått mange utmerkelser for måten hun har løst den svært vanskelige situasjonen på. I vinter ble hun for femte gang på rad kåret til Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen. I tillegg vant hun den meget gjeve prisen som Årets forbilde.

I 2012 ble Sarah Louise Rung tildelt Aftenbladets statuett, en pris som ifølge statuttene tildeles en person i Rogaland som har gjort en innsats utenom det vanlige, demonstrert rosverdige egenskaper, enten i en enkelt situasjon eller over lengre tid.