Vikersund-hopperen lå på sjetteplass etter første omgang, men med et solid hopp på 96 meter i den andre klatret hun opp en plass.

— Jeg hopper bra, men klarer jeg å slippe meg mer løs som de andre gjør så kan dette bli enda bedre. Det er ikke så mye som skal til, sa Line Jahr til NTB.

— Jeg var litt mer tålmodig på hoppkanten, og da ble det et par meter ekstra i annen omgang sa Jahr som hadde 92,5 meter i sitt første hopp.

Forkjemper

Fra før har Jahr fjerdeplass i verdenscupen som best. Hun har vært med å dominere norsk og internasjonal kvinnehopp de siste 14 årene, og sammen med Anette Sagen vært en pioner og forkjemper mot at kvinnene skulle få slippe til i hoppbakkene, ikke minst få sin egen verdenscup og få VM- og OL-konkurranser på like vilkår som gutta.

Det har vært en tøff kamp mot pampene i FIS og ikke minst i Norges Skiforbund i begynnelsen. Nå er det imidlertid varslet full satsing på norsk kvinnehopp fram til OL i Pyeongchang i 2018. Likevel er det ikke sikkert at 30 år gamle Jahr blir med helt dit.

— Jeg er på en stadium i karrieren min at jeg velger å ta en sesong av gangen. Hvis jeg ikke holder nivået så er det ingen vits å være med lenger, sa Jahr.

De kvinnelige hopperne må nå vente til 10. januar før de skal konkurrere i verdenscupen igjen. Da er det fire verdenscuprenn på to uker i Sapporo og Zao i Japan.

Få renn

— Det er litt rart at det er så få renn før jul, men vi får ta kontinental-rennet på Notodden neste helg som et verdenscuprenn. VM i Falun er naturligvis det store målet denne sesongen for de kvinnelige hopperne. Det er imidlertid langt fram dit og mye å rette på for de andre norske hoppkvinnene.

Slovenske Spela Rogelj vant rennet og tok sin første verdenscupseier i karrieren. 20-åringen hoppet henholdsvis 93 og 99 meter i de to omgangene.

— Jeg tror fremdeles ikke på det. Jeg forventet ikke dette, sa Rogelj.

Østerrikske Daniela Stoltz-Iraschko og Sara Takanashi fra Japan fulgte på de to neste plassene.

Anette Sagen ble nest beste av de norske på 17.-plass, mens Maren Lundby endte på 27.-plass.

— Jeg er ganske bra fornøyd. Det er ikke så mye som skal til før jeg er det jeg vil være. Jeg føler at jeg har hevet meg hele tiden her på Lillehammer, sa Sagen.

Hun har kun fått gjennomført 18 hopp denne sesongen og mangler stabilitet.

— Jeg hadde jo håpet å gjennomført 50 hopp, men det er likt for alle, sa 29-åringen som fikk det meste av fjorårets sesong ødelagt av skade. (©NTB)