BAKU: Lørdag spiller Norge en VM-kvalifiseringskamp i Baku som «alle» mener må vinnes.

Per-Mathias Høgmo er under press etter play off-fiaskoen i fjor og svake kamper i 2016. Den største snakkissen på pressetreffet dagen før dagen var likevel den overraskende kritikken fra Vegard Forren mot uttaket til Per-Mathias Høgmo.

Kritiserer landslagssjefen: Vegard Forren reagerer på flere av valgene landslagssjef Per-Mathias Høgmo gjorde da han tok ut troppen til kampene mot Aserbajdsjan og San Marino. Foto: NTB SCANPIX

Forren uttalte at han er «sjokkert» over at Galatasaray-spiller Martin Linnes ikke er med i troppen, og reagerte også på at Martin Ødegaard er vraket.Høgmo fikkspørsmål om Forrens uttalelse på pressekonferansen i Baku.

— Jeg registrer at Forren har uttalt seg, og har ingen kommentar utover det, sier Høgmo til Aftenposten.

- Hva synes du om at han uttaler seg offentlig slik?

— Jeg sier at jeg registrerer det. Jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere her og nå.

FIKK DU MED DEG DETTE? «Jeg har spillere som skal sprenge grenser» - her er 19 av Høgmos mest minneverdige sitater.

Reagerer på Ødegaard-vraking

Forren er en av landslagssjefens mest betrodde menn. Molde-stopperen er for øyeblikket skadet, og var dermed ikke aktuell for landslagstroppen.

Forren trodde på sin side at Linnes, en tidligere lagkamerat i Molde, ville spille minst én av kampene mot Aserbajdsjan.

— Det skjønner jeg ikke noe av, sier han om at Jonathan Parr ble valgt foran Linnes.

Heller ikke Ødegaard-vrakingen klarer Forren å forstå.

— Det blir en tynn forklaring at han må ha en bedre matcharena for å bli tatt ut, han har en meget god treningshverdag. Det er vanskelig å se hvorfor Ødegaard vrakes til fordel for Martin Samuelsen, som bare har spilt noen minutter for Blackburn i Championship, sier Forren.

Slik begrunner Forren at han mener Martin Ødegaard burde vært med:

— Jeg har vært på mange samlinger med Ødegaard og det er ikke tvil om at han har kvaliteter som dette laget trenger. Spesielt kampen hjemme mot San Marino ville vært en gavepakke for en spiller med hans ferdigheter.