Budsjettkonferanse

Regjeringen starter budsjettarbeidet for 2020 med budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell.

Statsminister Erna Solberg (H) holder et pressemøte med hennes statsråder, som finansminister Siv Jensen (Frp), kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF).

Ankesak etter dobbeltdrap

Rettssaken der en 43 år gammel kvinne står tiltalt for to overlagte drap og neddoping av en tredje mann, kommer opp i Agder lagmannsrett.

Kvinnen har ikke forklart seg, verken for politiet eller retten, siden hun ble siktet i saken, men hun sier hun vil forklare seg i ankesaken.

Bolsonaro i USA

Brasils høyrepopulistiske president Jair Bolsonaro møter USAs president Donald Trump i Det hvite hus.

Trump har invitert Bolsonaro til å blant annet snakke om handel, forsvar og kriminalitet, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.

EU-ministre drøfter

EUs ministre for EU-saker møtes i Brussel for å diskutere brexit-utviklingen. Britenes statsminister Theresa Mays brexitavtale med EU, er i fare for å kollapse.

Samtidig reiser EU-president Donald Tusk til Irland for å møte statsminister Leo Varadkar.

Prisutdeling

Det blir kjent hvem som er årets vinner av den prestisjetunge Abelprisen i matematikk. Programleder Jim Al-Khalili vil lede publikum gjennom kunngjøringen. Kongen har vært blant de celebre gjestene når prisvinnerens middag avholdes.

Preses i Det Norske Videnskaps-Akademi kunngjør hvem vinneren er.