FREDERIKSHAVN: – Det er positivt for Györ at Nora kommer. Hun er jo en kjempegod spiller, sier Linn Jørum Sulland (31) i en kommentar da vi treffer henne på jentenes pressetreff på Scandic Reef i Frederikshavn.

Etter torsdagens nyhet om Nora Mørks (24) overgang, har «alle» andre har tenkt at nå får Linn sin hardeste konkurrent om backplassen i Larvik som hardeste konkurrent også i Györ. Men slik ser ikke Linn det.

— Jeg har kontrakt med Györ bare ut denne sesongen. Kjæresten min fikk ett års permisjon for å bli med. Jeg hadde aldri tenkt å fortsette, selv om man skal være forsiktig med å si aldri. Men når han må hjem, har jeg lyst til å være nærmere ham.

- Retur til Larvik?

— Det er etter-VM-stoff for meg, sier Linn.

Heidi Løke i tenkeboksen

Med Nora Mørk som sist ankomne kunne det ha blitt fire norske jenter i Györ, men det kan fort bli bare to, Nora og målvakt Kari Aalvik Grimsbø (30). Heidi Løke funderer på fremtiden.

— Det er veldig bra at Nora kommer til Györ – både for klubben og henne. Man utvikler seg både som spiller og menneske ved å komme til en ny klubb. Du får nye lagveninner, og du møter nye motstandere og nye lag. Og så blir man mer selvstendig. Jeg hadde tenkt å bli i Györ i to år. Nå er jeg inne i den femte sesongen.

Norsk trio som kjemper om gull med klubben og OL-plass i Rio: Linn Jørum Sulland (f.v.), Heidi Løke og Kari Aalvk Grimsbø. Foto: FOTO: METTE BUGGE

— Tar du én til for å holde Nora med selskap?- Jeg er i tenkeboksen, men jeg kommer nok ikke til å ta noen avgjørelse før utpå nyåret, sier jenta, som har spilt en aktiv rolle for å få Nora ut av Vestfold.

— Jeg har snakket med henne om det. Györ er en veldig profesjonell klubb – og vil være det i mange år til, sier Heidi Løke.

Tredobler lønnen

For Nora har det vært viktigst å komme til en klubb som kan vinne Champions League. Med andre ord har det ikke vært så mange aktuelle. Russiske Rostov-Don, hvor Katrine Lund spiller, og Vardar fra Makedonia har vært nevnt som alternativer. At valget falt på klubben nå avdøde Karl Erik Bøhn gjorde «norsk», er ikke overraskende. Den fristet mest.

Håndballtoppene på damesiden belønnes med 12-15.000 euro i måneden i nettolønn i Øst-Europa. Det vil si en tredobling og vel så det fra den skattelagte inntekten i Larvik.

I tillegg får Nora gratis leilighet og en flott bil av Audi-sponsede Györ.

Hva hun selv mener om overgangen, må vi vente med å få svar på. På pressemøtet fredag ble det opplyst at Nora var forkjølet og måtte stå over både trening og møtet med spørretrengte journalister.

Men hun spiller åpningskampen mot Russland lørdag kl. 20.30.