Se så lekkert det er når skuffene er malt i ulike farger som matcher hverandre. Foto: Privat

— Vi hadde ikke anledning til bare å kjøpe nye møbler da vi flyttet, men det gjorde ingenting. Det er jo mye gøyere å innrede med personlige møbler, og ikke bare det masseproduserte, mener Siri Ore Elle.

Da Siri og familien kjøpte et stort hus i Farsund, fikk de raskt behov for flere møbler.

Heldigvis har Siri både kreativiteten og gjenbruksinteressen i orden, og dermed ble det en smal sak å fylle det store huset med oppussede gjenbruksskatter.

KOMMODE: Slik så den ut. Gamle kommoder er fine som de er, men denne var så slitt at den ikke var brukelig lenger. Foto: Privat
OPPGRADERT: Kommoden hadde hakk og en del av fineren hadde løsnet. Den trengte sårt litt oppgradering. Foto: Privat

Vi har tidligere vist et bord Siri har pusset opp, denne gangen er det en kommode fra 1960-tallet som har fått nytt liv.

Ser potensialet

— Fineren var slitt av enkelte steder, og nesten hele kommoden var stygg og slitt, forteller Siri.

Dermed var veien fra bruktbutikken og hjem til Siri, kort. For det er nemlig det hun synes er aller gøyest, gi nytt og lekent liv til noe som folk flest mener har sett sine beste dager.

— Det er ikke alltid jeg har planlagt hele prosessen på forhånd. Men her så jeg raskt at håndtakene enkelt kunne tas av, og så sjekket jeg at skuffene skled greit. Akkurat det er jo et viktig poeng, for det hjelper ikke å gjøre kommoden fin hvis ikke den kan brukes.

Siri bestemte seg for å male de seks skuffene i tre forskjellige farger, og beholde sidene i den originale brunfargen.

FORNØYD: Siri Ore Elle har fått et nytt møbel i huset sitt, og hun er strålende fornøyd med resultatet. Foto: Privat

— Jeg synes den gylne brunfargen ble fin sammen med de sarte pastellene. Og så er det en gøyal kontrast, så jeg er godt fornøyd med resultatet, forteller Siri. Nå er korken tilbake igjen, se her:

Fremgangsmåte:

Se så lekkert det er når skuffene er malt i ulike farger som matcher hverandre. Foto: Privat

— Puss ned veldig godt. På denne kommoden var det en del hakk. Hakkene blir enda synligere med maling, derfor må de pusset bort først.- Grunning er lurt. Da hefter malingen bedre og sluttresultatet blir penere.

— Mal to-tre strøk etter behov. Bruk maling egnet til møbler og husk å la malingen tørke godt mellom hver strøk.

Blir du inspirert? Send oss gjerne en mail!

Les også: