SOGNDAL — STRØMSGODSET 1-1:

En del vil gjerne si at Jonas Olsson da tok munnen for full, men det er liten tvil om at Karadas leverte til godkjent og vel så det mot Strømsgodset i går.

Sogndal-trener Jonas Olsson ble enda tryggere på at 31-åringen er mannen som kan lede Sogndal til fornyet eliteseriekontrakt.

- Det blir en annen ro når han er der ute, og vi får et annet pasningsspill. Han vant dueller, samtidig har han enda mer å gå på, med tanke på at han ikke har spilt kamper på en stund. Azar gjorde en fantastisk debut her, sier Olsson.

Karadas selv beskriver sin egen innsats slik:

- Jo da, det gikk bra, men jeg merker at jeg har en del å gå på. Det er klart at jeg begynte å kjenne det mot slutten, men det var jeg klar over på forhånd.

- Stolt

Han fremsto som den robuste og rutinerte mannen han skal være for et hjemmelag som tok sitt første poeng siden 20. juli.

— Med vårt unge lag, i den situasjonen vi har havnet i, er det klart det er viktig å få inn en slik spiller, sier Olsson.

Også Henrik Furebotn gleder seg over at Karadas er i gang.

— Vi trenger ham med den duellkraften og fighterinnstillingen han står for. Han prater og trykker skikkelig til utpå der, sier Furebotn.

Karadas sier han er imponert over det hans nye lagkamerater viste.

— Jeg er stolt over guttene. Vi kom tross alt tilbake mot et topplag og viste stor moral. Første omgang var kjempebra, mens annen omgang ble litt mer Hawaii. For meg var det en stor opplevelse å spille kamp igjen.

Santos scoret

Muhamed Keita ga gjestene ledelsen etter 73 minutter, før Ricardo Santos utliknet for Sogndal like etter. Men gårsdagens mest omdiskuterte situasjon oppsto etter få sekunder, da Santos gikk i bakken i duell med Strømsgodsets siste forsvarer, stopper Lars Sætra. Dommer Per Ivar Staberg blåste frispark, før han diskuterte lenge med assistentdommeren. Til slutt plukket Staberg opp det gule kortet til Sætra.

— Jeg synes det er åpenbart at de skulle hatt rødt kort etter noen sekunder. Men det som er viktig for oss, er det vi kan påvirke. Å ta poeng fra et lag som kniver om gullet, er veldig sterkt, sier svensken, som vet at han kan få nytte av sin nye spiller i begge ender av banen utover høsten.

- Det er aktuelt å bruke Karadas fremme også?

- Å ja!