Lyns nye toppfotballstyre satser på at klubben er tilbake i Eliteserien innen 2018. Toppfotballdelen av den tradisjonsrike Oslo-klubben Lyn gikk konkurs i 2010. Konsekvensen av konkursen var at Lyns A-lag heller ble en del av breddeavdelingen. Nå har imidlertid "Nye Lyn" spilt seg helt opp til 2. divisjon, og planer for en ny toppfotballsatsing er lagt.

Fra 1. januar 2014 skal Lyn Fotball på nytt deles mellom breddefotball og toppfotball. Et nytt toppfotballstyre har blitt etablert for å stake ut den videre kursen for A-lagssatsningen. 26. juni la styret frem et forslag for den videre A-lagssatsingen i klubben.

Blant annet foreslo toppfotballstyret at budsjettet skal økes fra 3,4 millioner til 7,5 millioner neste sesong.Styreleder Odd Karlsrud er ikke bekymret for at økningen er for omfattende.

— Det skal blant annet finansieres av en økning i sponsorinntektene. I tillegg har Lyn tidligere hatt suksess med spillerinvesteringsordningen Olja Lyn. Det skal vi blåse nytt liv i, sier Karlsrud til Aftenposten.no.

Venteår

Håpet er at budsjettøkningen skal være nok til å sørge for at Lyn rykker opp neste sesong. Toppfotballstyret har også som målsetning at Lyn igjen skal være en Eliteserie-klubb innen 2018. Lyn var favoritter til å rykke opp allerede denne sesongen, men klubben fra Oslo vest ligger på 5. plass etter vårsesongen, og serieleder Alta er utenfor rekkevidde.

Styreleder i supporterklubben Bastionen, Christian Thoresen, mener det er nødvendig å øke budsjettet.

- Jeg tror klubben har skjønt at et stort budsjett er nødvendig for å rykke opp til Adeccoligaen. Det har vært åpenbart denne vårsesongen, sier Thoresen.

Supporterklubben har også vært en pådriver for å skille mellom toppfotballen og breddefotballen i klubben.

- Samarbeidet i klubben er strålende nå, og det er mange fordeler med å ha en samlet klubb. Men hvis vi eventuelt hadde gått konkurs igjen, ville vi vært livredde for at også breddefotballen gikk med i dragsuget, sier Thoresen.

Ved en eventuell retur til 1. divisjon, mener toppfotballstyret at Bislett er den best egnede arenaen for hjemmekampene.