ODD-MOLDE 2-1

SKIEN: — Dette var en sterk prestasjon, ingen tvil om det, sier en smilende Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter å ha senket Molde på hjemmebane.

Fagermo var strålende fornøyd etter å ha sendt gull-tippede Molde hjem uten poeng.

— Jeg mener vi vant fortjent. Det vi gjør de første tyve minuttene i andre omgang er meget bra, noe av det beste vi har gjort noen gang. Da skaper vi mye trøbbel for Molde.

SCORET: Odds Elba Rashani utlignet for hjemmelaget mot Molde. Foto: NTB scanpix

Kvalitet og kvantitetOdd har nå fire poeng på de to første kampene. Nå venter Rosenborg borte på Palmesøndag.

— Vi er fornøyde med fire poeng så langt, men skulle gjerne hatt seks poeng selvsagt. Det passer bra å møte Rosenborg nå, sier Dag-Eilev Fagermo.

I går hadde han blant andre spillere som nyankomne Bentley, Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen på benken. Alle kom inn i andre omgang. Det vitner om både bedre kvalitet og kvantitet enn tidligere sesonger.

— Det er utvilsomt positivt for oss. Vi står sterkt nå, kommenterer Fagermo.

Sjelden matchvinner

Jone Samuelsen scorer så å si aldri mål, og enda mer sjelden blir han matchvinner. Begge deler skjedde mot Molde.

Midtbanedynamoen bredsidet inn vinnermålet etter 53 minutters spill.

— Det er alltid gøy å score mål. Og det skjer jo ikke akkurat så ofte for min del, sier Samuelsen, som var banens beste, med et stort smil om munnen. I 2013-sesongen scoret han ett eneste mål i eliteserien da Odd slo Sandnes Ulf 4-2 i fjor høst.

Samuelsen var naturlig nok både glad og lettet etter seieren.

— Det er alltid viktig å vinne, og nå viser vi hjemmefansen hva vi kan. Vi gjør veldig mye bra i denne kampen.

Muligheter

I en fartsfylt første omgang sendte Daniel Berg Hestad Molde i føringen etter 41 minutters. Etter et glimrende innlegg fra Per Egil Flo knuste Berg Hestad Thomas Grøgaard i lufta og headet ballen velplassert i det lengste hjørne.

Minuttet før reddet Frode Johnsen en heading fra Berg Hestad på streken etter en corner.

Før scoringen hadde begge lag sine muligheter. Daniel Chima Chukwu hadde Moldes første sjanse da hans forsøk ble blokkert av Fredrik Semb. Etter snaue halvtimen burde Mohamed Elyounoussi scoret etter et flott innlegg fra Flo, men Elyounoussi satte ballen over fra kort hold.

Odd hadde sin største mulighet da Elba Rashani satte hodet til et glimrende innlegg fra Jone Samuelsen, men Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland reddet mesterlig med en hånd.

Snudde raskt

Det tok kun fem minutter ut i andre omgang før Odd utlignet. Håvard Storbæk lurte av sin oppasser, og skrudde ballen inn foran mål. Ballen snek seg forbi både Molde-forsvaret og backen Martin Linnes. Bak Linnes stod Elba Rashani som banket ballen i nettaket til 1-1 fra kloss hold.

Snaue tre minutter senere var Storbæk igjen frempå med innleggsfoten og sendte ballen inn foran mål. MFK-forsvaret hang ikke helt med, det gjorde derimot Jone Samuelsen. Midtbanemannen bredsidet ballen i mål til stor fortvilelse og frustrasjon for Molde-keeper Nyland.

Molde presset på det siste kvarteret uten å skape de store farlighetene, og fikk aldri utligningen laget jaktet. Vegard Forren var nærmest, men André Hansen reddet med en benparade.

Det betyr at Molde står uten seier i Skien på 14 (!) forsøk.

Odd har nå fire poeng på sesongens to første kamper og ligger på 2. plass foran kveldskampen Aalesund-Rosenborg, mens Molde har tre poeng.