Petter Northug (30) vant Uglarennet søndag på Byåsen i Trondheim. Han kom i mål 1.14 minutter før nestemann, Eirik Lorentsen. Brødrene Even og Tomas Northug ble henholdsvis nummer ni og ti, etter at de kom i mål rundt to et halvt minutt bak storebror. De tre brødrene går for Strindheim Idrettslag.

Etter at han kom i mål sa Petter Northug at det var et fint renn.

FIKK HJELP AV PAPPA: Pappa John Northug smurte skiene til Petter Northug og brødrene før Uglarennet i dag. Foto: MORTEN ANTONSEN, ADRESSEAVISEN

— Det er lenge siden jeg har gått Uglarennet. Jeg tror det var da jeg var junior. Det var artig å være her igjen. Det var mange deltakere i seniorklassen og mye talent i de yngre klassene. Det er artig å være på lokale renn, sier Northug.

Duellerer

Han forteller at de tre brødrene har interne dueller når de stiller på startstreken i samme renn.

— Jeg tok igjen Even, han er ikke aktuell for femmila i Kollen så jeg. Men i Drammen kanskje, sier Northug.

Det var faren til Northug-brødrene som smurte skiene til sønnene.

— Vi slet litt i starten, men han traff med veldig med skiene. Jeg trodde ikke vi skulle treffe så bra, sier Northug.

- Bra til Petter

Pappa John Northug sier det var krevende å treffe med smøringen, siden det begynte å regne søndag etter at det har vært kaldt en stund.

— Det ble bra til Petter, men jeg tror det var litt glatt til de to andre, sier John Northug.

Uglarennet er 12 kilometer langt, og går i Nilsbyen på Byåsen, og årets renn gikk i klassisk teknikk.

NM til helga

Tidligere denne uka ble det klart at Petter Northug har gitt opp verdenscupen, etter at gapet opp til Martin Johnsrud Sundby som leder, ble for stort. 30-åringen valgte dermed å stå over helgas verdenscuprenn i Tsjekkia. Denne uka har han i stedet lagt ned store treningsmengder i Meråker.

Neste helg skal Petter Northug delta i NM, før siste del av sesongen innledes med sprint i Drammen, og deretter Holmenkollen, Falun, Lahti og touren i Canada.

Uglarennet et tradisjonsrikt skirenn, som ble arrangert for 84. gang søndag. Det var deltakere i aldersklasser fra 8 år og opp til senior.

Det er Byåsen Idrettslag, som er et av landets største idrettslag med rundt 3000 medlemmer, som arrangerer rennet. Det var 18 deltakere i seniorklassen.