Styreleder Frode Kværneng i FFK Sport ASA bekrefter at han er siktet i skattesaken mot Raio Piiroja og Fredrikstad Fotballklubb, melder NRK.

Politiet mistenker at det skal ha blitt unndratt skatt i forbindelse med lønnsutbetalinger til Piiroja under esterens tid i klubben.

Raio Piiroja, Morgan Andersen, Bjørn Jensen og to andre personer er fra før siktet i saken.

– Jeg snakket med politiadvokaten på morgenen, og jeg har status som siktet. Jeg innser alvoret i situasjonen, men på den andre siden forholder jeg meg rasjonelt til at det er status nå, sier Kværneng til NRK.

Han sier samtidig at han er usikker på om han kan fortsette som styreleder i FFK Sport AS etter siktelsen.

– Jeg er beredt til å trå til side hvis styret og aksjonærer finner det skadelig at jeg er siktet. Men det må vi få et par dager på å finne ut av, forteller Kværneng til Fredriksstad Blad.

Kværneng er ikke er overrasket over at han er siktet.

– Jeg satt i en rolle i 2004 da Raio kom, som gjør at jeg er en person som har vært i avhør. Siktelsesstatusen skyldes at de ønsker tilgang til informasjon som jeg sitter på, blant annet e-post og dokumenter. Det har de fått. Men for at de skulle få det, så måtte jeg få status som siktet, sier Kværneng.

Ifølge NRK skal også Fredrikstads sportssjef Joacim Jonsson, controller i FFK Per-Erik Jacobsen, markedskonsulent Robert Nilsson og tidligere styreleder i FFK Sport AS, Per Kristian Olsen også være siktet i saken.

Politiet vil ikke kommentere dette, ifølge politiadvokat Kåre Solvoll.

Piiroja spilte i FFK fra 2004 til 2011. Midtstopperen er nå i nederlandske Vitesse. (©NTB)