Kombinerttalentet kom inn i siste sving sammen med Eric Frenzel og Akito Watabe, men i stedet for å paradere inn mot mål i den siste yttersvingen, stakk han ut av stadion igjen der løperne hadde rundet.

Unggutten var først over målstreken, men ble disket etter rennet som følge av tabben. Frenzel overtok seieren, mens Watabe og norske Jan Schmid fulgte på de neste plassene.

— Det var fryktelig, sier Riiber til NRK om hendelsen.

Han forklarer tabben med at han ganske enkelt blir surrete til tider.

— Jeg var så fokusert på å komme meg unna gruppen. Jeg prøvde å følge svingen, men svingen tok meg ikke til mål. Det var surt. Jeg er så fokusert på oppgaven at jeg glemmer alt annet. Jeg går kanskje inn i min egen luke og er bestemt på å følge den, sier 18-åringen og legger til:

— Det er et stort sirkus. Da er det lett å bli en i mengden og glemme resten.

Gir trenerne beskjed når han ikke føler seg på

Fredag er ikke første gangen at en feil har blitt kostbar for Riiber. I fjor mistet han en ski og ble disket i lagsprinten. I Seefeld etter jul kom han inn til 3.-plass, bare for å bli disket for å ha gått uten tidtakerbrikken.

— Jeg gir ofte trenerne beskjed når jeg føler meg litt surrete og ber dem om å være obs på det. Jeg kjenner det dagene jeg ikke er helt «på». Jeg merker det med en gang jeg står opp, sier han.

Den følelsen kjente han på også fredag morgen, og selv om han kan spøker om tabben er han klar på at det også er alvorlig.

— Det er det, men jeg har mange opplevelser foran meg. Det er viktig å ikke bruke opp all energien på en gang.

— Noe man må lære seg

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen erkjenner at Riiber kan være distré og mener dette var en del av læringskurven.

- Er han en rotekopp?

— Njeii ... Han er ung, og det er mye nytt å lære seg hele tiden. Han er god på det han utfører, og så er det noen rutiner som blir glemt av og til. Som kombinertløper er det hele tiden mye nytt å lære seg. Det er voldsomt med regler, mye utstyr og en masse ting du hele tiden må ha kontroll over. Dette er noe du bare må lære deg, og det har vært et par episoder med ham, ja, sier Ingebrigtsen til NTB.