MOLDE (rbnett.no): Det bekrefter både styreleder i Molde FK, Erik Berg, og klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen overfor Rbnett.

Molde tapte kampen 3-1 , etter en forferdelig 2. omgang. Like etter at kampen var over begynte prosessen med å finne en ny trener, og øverst på listen sto tidligere Lillestrøm— og Viking-trener Uwe Rösler.

— Det har vært vanskelig å finne en permanent løsning, slik klubben ønsker. Dermed har vi i stedet jobbet aktivt i retning av noen som kunne tenke seg å lede laget ut sesongen. Uwe sto øverst på vår liste, og vi er godt fornøyd med at han nå har takket ja, kommenterer Tarje Nordstrand Jacobsen til Rbnett.

Molde FKs nye trenerteam har sin første arbeidsdag tirsdag, og Molde innkaller i den forbindelse til pressekonferanse klokken 12.00.

(Artikkelen fortsetter)

FIKK STØTTE: Kjell Jonevret fikk en lang klem fra Tornekrattets leder, Eva-Brit Mauseth. MFK-formann Erik Berg til høyre (Foto: Kjell Langmyren).

Endelig enighet mandag

Søndag kveld fortalte Molde-direktøren til et samlet pressekorps at Kjell Jonevret hadde styrets fulle tillit. Mandag klokken 11.30 offentliggjorde klubben at Jonevrets kontrakt med klubben, som hadde varighet ut 2011-sesongen, var terminert.

— De endelige formalitetene falt på plass i morges, men vi har jobbet aktivt med dette siden Rosenborg-kampen, sier direktøren.

Han føler seg trygg på at Uwe Rösler besitter de kvalitetene som trengs for å dra Molde opp av gjørma, og sikre at klubben er i eliteserien også neste år.

— Rösler har vært i liknende situasjoner før. Han representerer en annen trener- og lederstil enn det Kjell gjør. Når vi først vurderte et trenerskifte, og vi gikk til det skritt å terminere Kjell Jonevrets kontrakt, var vi tydelige på at vi ønsket en annen type og en annen stemme, sier han.

- Hvilke grep forventer du at Rösler tar når han nå kommer til Molde?

— Han er nok veldig klar på hva han vil gjøre, og hvilke knapper han skal trykke på for å få frem resultater, sier han.

Leder i hovedstyret i Molde FK, Erik Berg, er også tydelig på hva han forventer av Rösler:

— Jeg forventer at han drar klubben gjennom denne sesongen uten at vi ligger på kvalik eller nedrykk, sier han.

Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte: