Avgjørelsen ble tatt etter at The Football League mottok dokumenter fra det italienske rettssystemet som viste at Leeds-eier Massimo Cellino (58) var skyldig i skatteunndragelse. Det melder The Football League på sine hjemmesider.

De mener Cellino har brutt deres eierskapstest.

Italieneren utestenges frem til 18. mars neste år. Han vil da igjen få lov til å ta kontroll over klubben, fordi han har fått sin straff.

Leeds vil få mulighet til å anke avgjørelsen innen 14 dager, noe de har tenkt til å gjøre. Grunnen er at de mener en utestengelse kun vil være destabiliserende for klubben, støttespillere og sponsorer. Det skriver klubben selv i en pressemelding.

— Ingenting overrasker

— Det er ingenting som overrasker meg når det gjelder Leeds. Klubben burde vært blant de ti beste i Premier League hvert år, men for å klare det, bør de få orden på klubben. Jeg tror det skjer en gang, men vi som er supportere får bare smøre oss med tålmodighet og se på det tragiske som skjer, sier Vålerenga-trener og Leeds-supporter Kjetil Rekdal, som ikke kjenner godt nok til eieren til å gjøre seg opp en formening om hva hans fravær vil si.

— Klubben er jo blitt økonomisk skakkjørt av forskjellige ledere de siste 10-15 årene. Om en skal rykke opp igjen til Premier League må en bruke penger på å bygge opp et lag, og det har jo Cellino vært villig til å gjøre - selv om det sportslige har vært ustabilt, sier han.

The Football League forsøkte allerede i vår å hindre Cellinos overtakelse av Yorkshire-klubben, men mislyktes.

Tidligere i år mottok Cellino en bot på 5,5 millioner kroner for ikke å ha betalt importskatt på sin yacht.

Kontroversiell

Den italienske storrøykeren, rockegitaristen og milliardarvingen har også bemerket seg på andre områder. Da han eide Cagliari, kalte han sete-17 for sete-16b på alle radene på tribunen. Grunnen? Han mener tallet 17 bringer ulykke. I Leeds har han nektet nyankomne spillere å bo på hotellet Malmaison fordi fargeprofilen deres er lilla, en farge Cellino selvfølgelig påstår bringer ulykke.

For å spare penger skal italieneren ha lagt ned klubbens kantine og bedt spillerne ta med sin egen matpakke på jobb. Han har i tillegg pålagt dem å kjøpe sine egne fotballsokker til kampdag.

I løpet av sine 22 år som eier av Cagliari sparket han hele 36 managere. Og selv om han bare har vært i Leeds i syv måneder, har han allerede sparket Brian McDermott, Dave Hockaday og Darko Milanic. De to sistnevnte fikk kun lede klubben i seks kamper hver. Neil Redfearn er inne i sin andre managerperiode i Leeds - denne sesongen.

- Jeg pleide å ha en båt med en kaptein jeg betalte. Hvis han ikke styrte båten slik jeg ville, da kunne jeg like gjerne styrt den selv, sier Cellino ifølge The Daily Mail.