Tone Damli Aaberge danset siste dansen under fredagens «Skal vi danse». Hun fikk sammenlagt 62 poeng av dommerne, og seernes stemmer hjalp henne ikke til finalen.

— Det er helt greit, for de som går videre til finalen fortjener det så utrolig, sa Tone etter resultatene ble klare.

Følelsesladet Tone uttalte forrige uke at hun gikk inn for å vinne konkurransen, og var fortsatt like bestemt før kveldens program. Det ble en følelsesladet kveld for Tone, og hun løp av scenen etter siste dans var unnagjort.

— Jeg måtte felle noen tårer. Ikke fordi jeg forventet mer, men det hele ble veldig følelsesladet, forteller hun Fire store underholdning etter utstemningen.

— Jeg kommer til å savne Tom-Erik masse, etter at vi har vært sammen hver dag, fortsetter hun.

Mer utfordrende enn Idol Tone og dansepartner Tom- Erik Nilsen danset paso doble til Colombia Ballroom Orchestras «Toreo Fino», og en jive til Ike & Tina Turners «Proud Mary». Tross skryt fra dommerne var det ikke nok til en finaleplass.

— Dette har vært en helt ny erfaring for meg, og en større utfordring enn Idol, fortalte Tone.

Tross utstemmingen mente programleder Tommy Stene at Tone og Tor- Erik var en stor grunn til at showet trekker så mange seere.

Må gi alt TV2 er snart i mål med sin andre sesong av «Skal vi danse». Kveldens tre par har hatt en knallhard uke med trening opp mot semifinalen, og forrige fredag fikk de råd om å ta en dag for å hente seg inn. Nå blir konkurransen enda tøffere mot finalen, og de to gjenværende kjendisene, Kristian Ødegård og Susann Goksør Bjerkrheim, må gi alt for å vinne årets «Skal vi danse».

— Jeg er kjempe glad for å være i finalen, og med den poengsummen jeg fikk i dag følte jeg at vi hadde en god sjanse til å gå videre, sa Susann.

Håndball-stjernen innrømmer at det har vært tøft å bli med i en dansekonkurranse, og forteller at hun brukte de to første ukene av programmet på å lære seg å gå i høyhælte sko.

— Snakk om total forandring, sa dommer Trine Dehlie Cleve om Susanns utvikling på dansegulvet etter jive-oppvisningen.

Nesten full pott I tillegg til en ny dans hver, danset alle parene jive under fredagens semifinale.

Kristian Ødegård og dansepartner Alexandra Kakurina mottok ti poeng av tre dommere etter sin jive-fremførelse, og fikk nesten full pott med 39 poeng. Nå er det finaleplass på de to, og Kristian føler han ville hatt en verdig motstander uansett hvem som røk ut i kveld.

— Susann har hatt en kjempeutvikling i løpet av programmet. Hun har kanskje mer erfaring med finaler, forteller han Fire store underholdning. Selv har han vært med i en finale i sitt liv- nemlig NM i vannpolo i 1991. Neste fredag får han en ny sjanse til å vise hva han er god for.

Fikk trøst Dommer Trond Harr var fremme og trøstet Tone etter kveldens program, og sa han hadde hatt henne som favoritt under programmet. Nå er det tilbake til studio for Tone.

— Jeg er kjempefornøyd, for nå kan jeg danse alle selskapsdansene, smiler den evig sprudlende jenta.

Dansene og dommernes kommentarer:

Tone Damli Aaberge og Tom- Erik Nilsen

Paso doble til Toreo Fino.

— Dette var gjennomført bra, sa Tor Fløysvik.

Poeng:33

J ive:29

Susann Goksør Bjerkrheim og Asmund G.S. Grinaker

Quickstep til Can't buy me love

— Jeg kunne ikke se et feiltrinn, sa Tor Fløysvik.

— Det ser ut som dere har det kjempegøy, sa Trine Dehlie Cleve.

— Dansestillingen er mye bedre enn sist, sa Cecilie Brinck Rygel.

Poeng:35

Jive : 38

Kristian Ødegård og Alexandra Kakurina

Tango til La Cumparsita"

— Fantastisk koreografi, sa Trine Dehlie Cleve.

— Du har karakterflyten for tango. Du burde dra til Argentina, sa Trond Harr.

— Godt gjennomført, sa Tor Fløysvik.

Poeng: 37

Jive: 39