OSLO: Vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt sier til NTB at det blir ganske skiftende og ustabilt vær framover. Torsdag og fredag blir det mildere, og antakelig lite snø å se i lavlandet i sør. Men kulda skal etter prognosene sette inn igjen fra lørdag av.

Ifølge meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center kan det til og med bli regn på Østlandet på torsdag. Onsdag er det derimot utsikter til at det kan bli et nytt snøkaos før temperaturen går mot pluss.

I nord får folk det fortsatt kaldt hele uka. Nord for Bodø mener Storm Weather Center at det blir en del snøbyger på tirsdag. I Kautokeino i Finnmark har de slitt med temperaturer ned mot 34 minusgrader i det siste.

Mandagens snøfall på Østlandet var ventet å gi seg utover kvelden. På tirsdag meldes det om oppholdsvær og kaldere vær østafjells.

Kystbefolkningen på Vestlandet kan bare finne fram paraplyene, for med lavtrykk og temperaturer over null grader ligger det an til regn fra onsdag til fredag. (©NTB)