— Det er på tide at trynet mitt er på tv, så folk ser hva jeg er god for, sier jujitsu-utøveren Margaret Aase til fvn.no.

I kveld hadde tv-programmet "Norges beste fighter" premiere. Aase er sammen med seks andre kvinner og åtte menn deltaker i programmet, der det konkurreres i sporten MMA (Mixed Martial Arts), en fullkontakts kampsport som er forbudt i Norge. Selv om Aase har erfaring fra blant annet karate tidligere, er det en overgang for henne med såpass tøff kroppskontakt der det blant annet er lov å slå motstanderen i ansiktet mens vedkommende ligger på bakken.

- Ikke gøy å slå folk i trynet

Selv har hun tidligere uttalt at hun ikke liker å slå.

— Jeg skal ikke lyve. Jeg synes ikke det er gøy å slå folk i trynet når jeg sitter oppå. Jeg hadde helst ønsket at jeg kunne vinne og motstanderen gikk ut av ringen uskadet, sier hun nå, men legger til at hun har fått et annet syn etter et halvt års trening i MMA.

— Jeg har også trent litt boksing på egenhånd tidligere. Man blir vant til det etter hvert. Når man blir slått første gangen, skvetter man litt, øynene lukker seg, man ser bare på hånda som kommer mot ansiktet og blir paralysert av slaget, i stedet for å ha fokus på kroppen, sier hun.

Men nå utelukker hun ikke at hun fortsetter med sporten. I serien kjemper deltakerne mot hverandre i en 55-kilosklasse og en 75-kilosklasse, og i hvert program møtes to av deltakerne i hver klasse til kamp der den ene ryker ut. Til slutt står det igjen én vinner i hver klasse, og hovedpremien er 250.000 kroner og en ettårskontrakt som MMA-utøver.

— Jeg synes det er gøy. Det er rom for at jeg fortsetter videre, men det kommer an på sponsorene. Det kommer også helt an på hvordan jeg gjør det i programmet, sier Aase på telefon fra premierefesten i Oslo.

- Blir smådisset

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger på at hun er med i programmet, men ikke kun positive, sier hun.

Reaksjonene kommer etter VG Netts forhåndsserie der presentasjonen av Aase innledes med at hun hater å slå.

— Jeg blir smådisset litt fordi det kan høres ut som at jeg synes alle andre sporter enn jujitsu er voldelige, men det eneste jeg sier er at jeg ikke er glad i å slå, sier hun.

Innspillingen foregikk i desember, januar og februar i Thailand. I kveldens episode var det Astrid C. Kristiansen og Steven Helgesen som måtte dra hjem.