Når: Lørdag kveld

Hvor: Kick Scene, Dark Season

Publikum: ca 170stk

Det var glissent blant publikum da Johnny Logan entret scenen på Kick, men da hanstarter i skikkelig irsk stil med låten "Wiskey in the Jar" ble det feststemning blant de som var her. Lite publikum førte også til god plass for de som ville danse, noe de fikk flere anledninger til i løpet av kvelden.

Johnny Logan lærte seg å spille gitar og begynte å skrive egne låter allerede i 13-årsalderen. Den irske artisten og komponister er også kjent under kallenavnet ”Mr. Eurovision” etter å ha vunnet Melodi Grand Prix hele tre ganger – en som artist, en som låtskriver og en som både artist og låtskriver. Dette har gjort han til en populær artist, spesielt i Skandinavia.

Johnny Logan runder snart 60 år, men iren sprudler på scenen. Foto: Gunn-Hilde Erstad

Logan overrasker med sitt sprudlende vesen og selv om han snart runder 60 år, hopper og danser han rundt på scenen som en annen unggutt. Stemmen hans holder seg også ganske godt, men noen få ganger blir han litt for overivrig med ornamenteringen, og sprekker litt i høyden.

Vi får selvfølgelig servert Melodi Grand Prix sangene "Hold Me Now" og"Whats Another Year". Sistnevnte drar oss tilbake til 80-tallet med sine overdådige, pompøse synth-arrangement og klisjefylte saksofonsolo. Men vi får også noen nye sanger som"Ellens Song" og "The Irish Soul" fra hans siste album. Sistnevnte får virkelig folk til å danse med.Med seg på scenen har han et fullt band pluss broren sin Mike Sherrard på komp-gitar. De spiller bra og vi får til og med noen heftige gitarsoloer og fine melodier på tinnfløyte.

Mot slutten av konserten fremfører han til og med låten "You Raise Me Up" og publikum synger med. Det var ikke den mest minneverdige fremføringen, men det var godt gjennomført.

Siste sang blir en merkelig reprise av hans store MGP-hit "Hold Me Now", hvor han fremfører den både i ballade og disco-versjon. Det blir litt for mye av det gode, og flere av publikum har allerede gått videre til neste Dark Season-konsert. Det var nok flere som var godt fornøyde med konserten, men den nådde aldri de store høydepunktene.