Berlusconi ble i juni dømt til sju års fengsel for å ha misbrukt sin stilling som statsminister og for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en mindreårig.

I rettsdokumentene som ble offentliggjort torsdag, står begrunnelsen for dommen mot den skandaleombruste 77-åringen. Retten slår fast at det er tilstrekkelig bevist at Berlusconi har hatt seksuell omgang med den tidligere nattklubbdanseren Karima El Marough, også kalt Hjerteknuseren Ruby, og betalt henne både med store pengebeløp og smykker. El Marough var 17 år da det skjedde.

I dokumentene slås det fast at den tidligere statsministeren dirigerte unge kvinner til å opptre og danse utfordrende under sine beryktede fester. Selv har Berlusconi beskrevet disse som «elegante middager» og har anket dommen. Han må ikke sone straffen før den er opprettholdt etter to ankebehandlinger.

Retten sier det var Berlusconi som bestemte når den såkalte «bunga bunga-en» skulle begynne.

— Da arbeidet de kvinnelige gjestene for å tilfredsstille den tiltaltes lyster, det vil si å «få ham til å føle kroppslige gleder» - ved å danse rundt en strippestang, strippe, kle seg ut og beføle hverandre, heter det. (©NTB)