Høgmo er blitt enig med NFF om en fireårskontrakt. Det går det mot en hektisk høst for Høgmo, for det er han som skal ta ut troppen og lede Norge i de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island.

— Jeg kommer rett fra en kamp på en fullsatt arena i Stockholm. Men var det en jobb i Skandinavia som kunne få meg fra Djurgården, og det var det denne landslagssjefsjobben. Det trigget meg så jeg var aldri i tvil, sa Høgmo.

— Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sa Høgmo

Han har lang fartstid i norsk fotball, både som trener og leder. 53-åringen har signert fireårig kontrakt med NFF. Ifølge forbundet kan avtalen avbrytes om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016. — Glad for at det er Per-Mathias. Vi har hatt et godt samarbeid og jeg vet hva han står for. Et veldig godt valg. Men samtidig ble jeg overrasket over tidspunktet. Men ser ikke den store dramatikken i dette. Jeg hadde sannsynligvis vært ferdig i denne jobben om to-tre uker, allikevel, sa Egil Olsen på NFFs pressekonferanse. (©NTB)