Nord-Korea har bedt ambassadene i landet vurdere å evakuere sine folk dersom spenningen på Korea-halvøya stiger ytterligere, skriver Aftenposten.no. Det opplyser diplomatiske kilder til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge Reuters.

Sverige er et av landene som har ambassade i Pyongyang.

Krigersk

Helt siden Nord-Korea gjennomførte sin tredje atomprøvesprengning i februar og FNs sikkerhetsråd innførte nye sanksjoner mot landet, har utspillene fra den unge diktatoren Kim Jong-un og hans regime blitt stadig mer krigerske. Regimet har blant annet truet med åangripe USA med raketter.

USA har svart med å sende strategiske bombefly, som kan gjennomføre atomangrep, til en pågående militærøvelse, som USA og Sør-Korea holder sammen. Amerikanerne vil også sende to marinefartøy og en sjøbasert superradar til området, for å kunne beskytte sine allierte mot rakettangrep.

24 ambassader

Ifølge Wikipedia befinner det seg24 ambassader i Pyongyang. Foruten Sverige har blant andre Kina, Russland og Storbritannia ambassader i Nord-Korea.

Storbritannia bekrefter overfor Reuters at de er blitt forespurt av nordkoreanske myndigheter om hvorvidt de vil evakuere sin ambassade i landet.

"Vi tror henvendelsen er en del av deres retorikk om at USA utgjør en fare for dem. Vi vurderer hva vi skal gjøre nå, også om våre reiseråd skal endres," melder det britiske utenriksdepartementet.

Nær kontakt

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov opplyser til russiske medier at Moskva holder nær kontakt med både USA, Kina, Sør-Korea og Japan etter å ha fått en lignende forespørsel fra Nord-Korea.

— Forslaget ble rettet mot ambassadene i Pyongyang, og vi forsøker å få oversikt over situasjonen, sier Lavrov til Interfax.