Flere tusen iranere ropte «død over Amerika, død over Israel» under den statlig regisserte demonstrasjonen i Irans hovedstad fredag.

— Sionistregimet og sionistene er en kreftsvulst. Dersom bare én celle blir igjen på en flik av palestinernes land, vil denne historien gjenta seg i fremtiden, sa han i en fjernsynssendt tale.

Iranske myndigheter markerte fredag den årlige Jerusalem-dagen, som ble innført av ayatollah Khomeini på den siste fredagen i fastemåneden ramadan.

Iran er underlagt harde sanksjoner fra vestlige land på grunn av strid om formålet med den islamistiske republikkens atomprogram. Israel har de siste ukene skjerpet truslene om å bombe Irans atomanlegg for å frata landet muligheten til å produsere kjernefysiske våpen.

— Ønsker dere et nytt Midtøsten? Det gjør vi også, men i det nye Midtøsten kommer det, med guds velsignelse og hjelp fra landene i regionen, ikke til å være noe spor av amerikanerne og sionistene, sa Ahmadinejad til de religiøse demonstrantene ved universitetet i Teheran. (©NTB)