KRISTIANSAND: — Jeg var absolutt litt nervøs da jeg begynte å synge, men det tok ikke lang tid før alle mentorene hadde trykket på knappen, og fra det punktet var det bare gøy. I tillegg var det mye applaus fra publikum, så det var absolutt en veldig god opplevelse, sier Hans Petter Hammersmark til fvn.no.

Sangkonkurranse

«The Voice» er en sangkonkurranse der konseptet går ut på at de fire mentorene (Sondre Lerche, Magne Furuholmen, Yosef Wolde-Mariam og Hanne Sørvaag) sitter med ryggen mot deltagerne og hører på dem opptre.

Vil de ha deltageren på laget sitt må de trykke på knappen som snur stolen. Er det flere som snur seg mot deltageren, må mentoren selv selge seg inn. Da Hammersmark var ferdig med å fremføre sin versjon av John Ledgends «Ordinary People» hadde alle mentorene snudd seg, og han fikk stående applaus.

- Søt som en karamell

Magne Furuholmen sa at det var åpenlyst at han var et sinnssykt vokaltalent. Hanne Sørvaag roste han for en sterk og nydelig stemme i verdensklasse, og mente i tillegg at han var søt som en karamell. Yosef fra Madcon gikk enda lengre.

— I morgen kaster jeg ut leieboeren min. Du får bo gratis hos meg, det er ikke noe å tenke på. Mitt hjem er ditt hjem, min mat er din mat. Min kone, nei min kone er min fortsatt, sa han.

— Det var ikke måte på tilbakemeldinger som jeg fikk. Jeg er absolutt beæret, og det at alle ville ha meg på sitt lag var jo veldig hyggelig, sier Hammersmark.

Sondre Lerche på sin side konstaterte bare at han følte at det var han og Hammersmark som burde fortsette sammen i konkurransen.

— Og så vil det jo være en fordel om du velger en mentor som kan synge, slo han fast.

Fulgte magefølelsen

Etter å ha brukt lang tid, falt til slutt valget på Sondre Lerche som mentor.

— Jeg hadde jo ikke forventet at alle fire mentorene skulle snu seg, så jeg brukte mye lengre tid på valget enn det som ble vist på tv. Men til slutt gikk jeg for magefølelsen min, og den sa Sondre, forklarer Hammersmark.

Drømmer om å leve av musikken

22-åringen ser på seg selv som en kristiansander, på tross av at han ikke har bodd i byen siden han var fire år.

— Så det spørs om folk fra Kristiansand er enige med meg, men jeg er Start-fan på min hals og har forsøkt å beholde mest mulig av dialekten. Jeg har også mye familie i byen, sier han.

Nå håper han at konkurransen kan være et steg på veien til å realisere hans store drøm.

— Det å kunne leve av musikken er det jeg ønsker meg mest av alt. Jeg trenger ikke å bli noen stjerne, bare det å kunne ha det som levebrød vil være mer enn nok, sier han.