sz36e3a7 (1).jpg
sz367d09.jpg Foto: Scanpix

SVERIGE: Emmelie de Forest og «Only Teardrops» var forhåndsfavoritten over alle, og tok en klar seier da finalen i Eurovision ble arrangert lørdag kveld.

Seieren var så tydelig at hun ble annonsert som vinner før alle land hadde gitt sine stemmer. Fire land gjensto da en rørt Emmelie de Forest fikk beskjed om at hun er årets vinner.

Sterkt fra Margaret

Margaret var i forkant spådd en andreplass, men nådde ikke helt opp da Europa skulle stemme. Med 12 poeng fra nabolandene Danmark og Sverige, ble det likevel en god plassering.

— Det gikk jo bra, vi er fornøyd med fjerdeplass, sier leder Morten Thomassen i den norske Grand Prix-klubben til adressa.no

Danskene liker Norge

Politikens ESC-utsendte mente Norge hadde en låt mer i danskenes ånd, enn danskenes egen.

— Danskene er begeistret for «I Feed You My Love». Den er dancemusikk og elektropop som appellerer til danskene. «Only Teardrops» appellerer bredt, men lyden er ikke spesielt dansk, spesielt ikke trommene eller fløyta, sier Maja Maach som på forhånd spådde dansk seier.

Skryt fra motekonge

Også den franske moteskaperen Jean Paul Gaultier er begeistret for Margaret.

— Sangen er vakker, hun er vakker og jeg elsker kjolen, sa Gaultier til adressa.no.

Ikke bortskjemt

Danmark har kun vunnet to ganger tidligere, først i 1963 med ekteparet Grethe og Jørgen Ingmanns «Dansevise» (forøvrig Emmelies ESC-yndlingslåt). I 2000 tok Olsen Brothers en overraskende seier med «Fly On the Wings of Love» i Stockholm.