KRISTIANSAND: — Det er lettere å være leder når pappa ikke er her. Å buse for mye fram når han satt på andre siden av bordet passet seg ikke. Også har jeg blitt mer trygg og stabil. Det er litt lettere å ta ansvar da, sier Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen.

Sønnen til den avdøde Start-legende Svein Mathisen, som døde i januar 2011, har ifølge Fædrelandsvennens spillerbørs vært Starts beste spiller i 2013. Nå nyter Starts stopperkjempe noen dager vekk fra lagkameratene. Han brukte blant annet torsdagen til en tenniskamp mot TV2-ekspert og tidligere Start-spiller Ole Martin Årst i Kristiansand Tennisklubbs lokaler på Lund. En kamp han for øvrig tapte 1-3. ## - Bør ha mål om landslaget

Årst hadde en rolle i Start som Mathisen nå ønsker seg.

— Det er et mål og en drøm for meg å bli Start-kaptein. Det er noe av det største som kunne skjedd i min karriere. Det er et mye større mål for meg enn å gå og dagdrømme om landslaget, sier Mathisen.

Årst er en av flere som nå sier at mannen som høyst sannsynlig blir årets spiller i Start bør sikte seg inn mot landslaget, og at han må tørre å sette seg mål om det.

— Start-kaptein er han på mange måter allerede. Han er en leder og en bærebjelke i klubben. Jeg tror Jesper kunne hatt godt av å sette seg mål som er høyere enn det. Det ville bety enda mer for klubben og også for ham selv å komme på landslaget. Og det er ikke noe enten eller, sier Årst, som tror 26-åringen allerede neste år kan være i landslagsdiskusjonen.

Mener Mathisen har tatt store steg

— Jeg sa allerede for noen år siden at han har landslagspotensial. Jeg kan ikke se noen grunn til at han ikke skal være en kandidat inn mot neste mesterskap, sier Årst.

Fædrelandsvennens fotballeksperter Marius Johnsen og Paul Richardsen er enig med Årst i at Mathisen bør sette seg mål om å representere Norge.

— Han bør han som mål å komme i landslagstroppen. Jesper har tatt store steg de siste par årene. Det er et steg til opp dit, men hvis Start og Jesper presterer på et høyt nivå, er det realistisk, sier tidligere Start- og landslagsspiller Marius Johnsen.

— Han bør sikte seg inn mot en landslagstropp. Fortsetter han utviklingen og får trent stabilt, kan det bli aktuelt. Han har tatt store steg. Han er blitt klokere, og har mer kontroll og blitt tøffere i duellspillet. Venstrebeinet hans er også en styrke og en fordel for ham, sier Richardsen.

Blir trolig i Start ut karrieren

I landslagstroppen som spiller mot Slovenia fredag er det tre spillere fra eliteserien. Vikings Johan Lædre Bjørdal, Rosenborgs Tore Reginussen og Moldes Vegard Forren.

— I enkeltkamper kan jeg være bedre enn dem og på mitt beste står jeg ikke tilbake for noen av dem. Det handler om stabilitet over tid. Alle har selvfølgelig et mål om å komme på landslaget, men det handler om å spille godt over tid for å få sjansen, sier Mathisen, som ser for seg å bli i Start ut karrieren.

— Det var mer aktuelt å spille i utlandet da jeg var yngre. Nå ser jeg det som min plikt å føre arven etter pappa videre. Start var en spesiell klubb for ham og det er en spesiell klubb for meg. Jeg sa da vi lå nederst at jeg hadde blitt i Start neste år uansett. Etter at pappa døde vil det også være vanskelig å reise fra familien. Men kommer det en gøy klubb fra en spennende liga, så vil man alltid vurdere det, sier Mathisen.