De sju døde da husene deres ble truffet av fallende trær, ifølge TV-stasjonen CNN-IBN.

Med en vindstyrke på 200 kilometer i timen kom syklonen inn over land sent lørdag ettermiddag norsk tid. De evakuerte i delstatene Orissa og Andhra Pradesh ble samlet i overfylte tilfluktsrom mens vinden rammet området preget av fiskelandslandsbyer og jordbruksland.

På forhånd var katastrofeberedskapen satt på høyeste nivå. Evakueringen av 550.000 mennesker til trygge bygninger er en av de største redningsoperasjonene i indisk historie. 450.000 er evakuert fra Orissa alene, opplyser Indias innenriksminister Sushilkumar Shinde.

— Myndighetene vil opprettholde det høye beredskapsnivået gjennom natten og søndag da Phailin forventes å være en «svært kraftig til kraftig syklon» gjennom de neste tolv timene. Deretter vil den svekkes, og bli til et kraftig lavtrykk, sier en tjenestemann i redningstjenesten i Orissa.

Radarbilder viser at den enorme syklonen dekker hele Bengalbukta. Ifølge en værmelding fra USAs marine kan vindkastene komme opp i en fart på 296 kilometer i timen. Indias meteorologiske institutt forventer vindkast på opp mot 240 kilometer i timen. (©NTB)