Politiet tror de fire ble utsatt for dødelig vold før brannen startet og har innledet drapsetterforskning, skriver Aftonbladet.

– Det er vår arbeidshypotese. De har skader på kroppen som ikke har noe med brannen å gjøre, sier politiets pressetalsmann, Thomas Fuxborg.

Mannen i 50-årene, som har en nær tilknytning til kvinnen og barna, befant seg utenfor leiligheten da han ble anholdt av politiet. Han ble først tatt inn til avhør, og senere formelt pågrepet.

– Jeg kan ikke gå inn på hva han sa i avhør. Men det ledet til at han nå er pågrepet, mistenkt for fire drap, forteller polititalsmann Tommy Nyman.

Brannmannskap, ambulanser og politiet rykket torsdag morgen ut til forstaden Gårdsten nord for Göteborg sentrum etter at naboer meldte fra om røyk fra leiligheten.

Kvinnen og det ene barnet ble funnet døde i den utbrente leiligheten, mens to andre barn ble funnet alvorlig skadd. Det ene døde i ambulansen, mens det andre døde på sykehuset, opplyser politiet i Västra Götaland.

Den døde kvinnen var i 30-årene, mens de tre barna var i alderen to til åtte år. Flere av ofrene hadde skader i halsen, ifølge kilder som Aftonbladet har snakket med.