Kronprinsparet brukte dagen til å feire grunnlovsjubileet, og på prestegården fikk de blant annet se utdrag av «Spillet om Grunnloven».

Senere gikk turen videre til Moss, der 200-årsdagen for Mossekonvensjonen markeres dagen gjennom. Kronprinsen holder torsdag ettermiddag «Fredstalen 2014» under hovedarrangementet på Verket Arena.

Plassert trygt i en stålkasse kom originalen av Mossekonvensjonen torsdag morgen til Konventionsgården i Moss. Der ble den plassert i en monter og kan beundres jubileumsdagen gjennom.

Mossekonvensjonen er vanligvis trygt forvart i stortingsarkivet, og det var stortingspresident Olemic Thommessen (H) som brakte med seg de dyrebare dokumentene til østfoldbyen.

— Det er noe veldig spesielt med disse gamle dokumentene. Det er ganske beskjedne greier, men det er noe med det å virkelig ha det foran seg. Dette er to dokumenter som er helt sentrale i vår historie og som har staket ut kursen for det som skulle blir det moderne Norge og som skulle legge grunnlag for 200 års fred i Norden, sa stortingspresidenten ifølge Moss Avis. (©NTB)