Den 13 år gamle jenta ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene 4. januar. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av avmagring.

Tilsynsrapporten etter granskningen av barneverntjenestene i Bærum og Valdres konkluderer med at begge barneverntjenestene har brutt loven.

Rapporten slår fast at barneverntjenesten i Bærum ikke har overholdt barnevernlovens krav om å «åpne undersøkelse med bakgrunn i informasjon som gir rimelig grunn til å anta at det foreligger forhold som kan gi grunnlag for tiltak etter barnevernloven.» Saken ble heller ikke utredet godt nok, og barnets rett til medvirkning ble ikke ivaretatt.

Ifølge rapporten foreligger det konkrete funn knyttet til manglende etterrettelighet i arbeidet. Når det gjelder den interkommunale barneverntjenesten i Valdres, konkluderer Fylkesmannen i Oppland med at barneverntjenesten ikke har overholdt barnevernlovens krav om forsvarlig vurdering og behandling av bekymringsmeldingene den mottok.

Den 13 år gamle jenta og moren bodde i Bærum fram til moren meldte flytting til Øystre Slidre kommune i Valdres i november 2015. (©NTB)