TØNSBERG: 42-åringen er en tidligere medfange av Andersen, som er prøveløslatt fra sin fengselsstraff på 19 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand i 2000. Videoen ble lagt ut på Facebook onsdag kveld. Torsdag morgen ble den slettet etter oppfordring fra Vestfold friomsorgskontor.

– Vi ble gjort klar over videoen onsdag kveld, og har bestemt oss for å anmelde forholdet, sier Jo Inge Svendsen, som leder kontoret, til avisa.

Torsdag kveld bekrefter Jo Inge Svendsen overfor Fædrelandsvennen at anmeldelsen er levert til politiet.

I videoen blir Andersen kaldt «pedo» og bedt om å flytte fra Tønsberg-området, der han bor nå. I kommentarfeltet under videoen kom det flere oppfordringer om å «ta» den drapsdømte mannen.

Opptaket som viser Andersen og en kamerat av ham er gjort inne på et gatekjøkken. Andersen prøver å snu seg vekk mens han blir filmet. Han svarer ikke personen som filmer og fremsetter truslene.

– Dette er tredje gangen jeg ser ham i byen, og jeg føler sterk avsky hver gang. Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans, sier 42-åringen som filmet til Tønsbergs Blad.

Lederen av Vestfold friomsorgskontor er ikke kjent med om de tidligere har gått til politianmeldelse i lignende saker. Med henvisning til taushetsplikten vil han ikke gå nærmere inn på om de etter denne hendelsen bistår Andersen på andre måter enn å gå til politianmeldelse.