— Jeg har snakket med sekretæren i kommisjonen som sier at de vil innkalle Thue Jensen. Kommisjonens oppgave er å avdekke om systemet har sviktet og den sterke kritikken han kommer med mot norsk politis etterforskning, er relevant i den sammenheng, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) til NTB etter at Thue Jensen møtte norsk presse søndag ettermiddag.

Den pensjonerte skipsinspektøren sier han ikke vil la seg avhøre av norsk politi om Scandinavian Star-brannen for snart 26 år siden. Han vil derimot gjerne møte kommisjonen som Stortinget har oppnevnt for å granske brannen i 1990. — Det ville ha en enorm betydning for mange som mistet familiemedlemmer om sannheten om brannen om bord på Scandinavian Star endelig kom fullstendig fram. Det er fremdeles for mange løse tråder i denne saken, sier Bøhler

Som folkevalgt fra Groruddalen i Oslo kjenner han mange som fremdeles strever etter å ha mistet nære pårørende i skipsbrannen for 26 år siden. At saken aldri har blitt tilfredsstillende oppklart har vært en enorm belastning for mange.

Kommisjonen skal avgi rapport til Stortinget innen 1. juni 2017. (©NTB)